LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Svečano otvorenje

Sveučilišna škola hrvatskoga jezika i kulture otvara se u ponedjeljak na Sveučilištu u Zagrebu

Ovogodišnju Sveučilišnu školu hrvatskoga jezika i kulture pohađa 15 polaznika iz Austrije, Italije, Mađarske, Velike Britanije i SAD-a.

Ovogodišnju Sveučilišnu školu hrvatskoga jezika i kulture pohađa 15 polaznika iz Austrije, Italije, Mađarske, Velike Britanije i SAD-a.

U ponedjeljak, 28. lipnja 2021, u 12 sati, u auli Sveučilišta u Zagrebu, svečano će biti otvorena ovogodišnja Sveučilišna škola hrvatskoga jezika i kulture.

Na svečanom otvaranju polaznicima Škole obratit će se rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, ravnatelj Hrvatske matice iseljenika Mijo Marić, prof. i voditeljica Sveučilišne škole hrvatskoga jezika i kulture prof. dr. sc. Zrinka Jelaska. Ovogodišnju Sveučilišnu školu hrvatskoga jezika i kulture pohađa 15 polaznika iz Austrije, Italije, Mađarske, Velike Britanije i SAD-a. Kao i prethodnih godina, Školu će polaziti i stipendisti s partnerskih sveučilišta. Ove godine petoro stipendista dolazi sa sveučilišta u Beču, Grazu, Klagenfurtu, Parmi i Pečuhu.

Sveučilišna škola namijenjena je mladeži hrvatskoga podrijetla i svima onima koji žele upoznati Hrvatsku, steći ili proširiti svoje znanje o njoj te naučiti ili usavršiti hrvatski jezik. Sveučilišnu školu hrvatskoga jezika i kulture dugi niz godina zajednički organiziraju Sveučilište u Zagrebu i Hrvatska matica iseljenika.

Akademski program Škole obuhvaća jezičnu nastavu te akademska i terenska predavanja o hrvatskoj kulturi i povijesti, razgled Zagreba danju i noću, posjete muzejima, kazališnim predstavama i koncertima te studijski izlet u Hrvatsko zagorje.

Rad ovogodišnje Sveučilišne škole hrvatskoga jezika i kulture službeno će započeti u ponedjeljak 28. lipnja 2021, a završiti u petak 23. srpnja 2021, kada će polaznicima biti uručene diplome.
FOTO: IVAN PERKOV/STUDENTSKI.HR