LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zvonimir Ivišić

Sveučilišna košarka: 19-godišnji talent igrat će za jednu od najboljih NCAA momčadi

Mlada košarkaška zvijezda u sponu, svoj put nastavlja u momčadi Sveučilišta Kentucky.

Mlada košarkaška zvijezda u sponu, svoj put nastavlja u momčadi Sveučilišta Kentucky.

Mladi talent domaće košarke, 19-godišnji Zvonimir Ivišić napušta napustiti crnogorski SC Derby i svoj košarkaški put nastavlja u sveučilišnoj momčadi na drugom kontinentu, prenosi Telesport.

Naime, Zvonimir je na svojem Instagram profilu obavijestio pratitelje o izuzetnoj ponudi koju je dobio od trenera Johna Caliparija, čuvenog igrača koji je 2012. godine osvojio NCAA Championship, a osim toga ima svoje mjesto u košarkaškoj Kući slavnih. 

“Dobio sam ponudu trenera Johna Caliparija za stipendiju na Sveučilištu Kentucky. Uzbuđen sam što mogu reći da sam prihvatio stipendiju i da ću tamo igrati sljedeće sezone. Go Big Blue”, objavio je Zvonimir na Instagram storyju.

Zvonimir će iduću sezonu nastupati za Wildcatse, momčad Sveučilišta Kentucky, koji je na glasu kao najuspješniji košarkaški program u NCAA-evoj prvoj diviziji, ako se u obzir uzme ukupni postotak pobjeda, a drugi je u broju ukupnih pobjeda. Također, momčad u kojoj će Zvonimir igrati drži rekord za najviše odabranih igrača na draftu. 

Do sada je ostvario izvanredne rezultate, lani je za Studentski centar u prosjeku ostvarivao 7,1 poena, 5,2 skoka i 1,3 blokade po utakmici. Možemo reći da će sada imati priliku učiti od najboljih, a mi ćemo pratiti njegov napredak.
FOTO: SCREENSHOT VIA CANVA