LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Najuspješniji od najuspješnijih

Svečano promovirano 238 doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu

Tijekom prve svečanosti promovirano je 116 doktorskih kandidata, a tijekom druge njih 122.

Tijekom prve svečanosti promovirano je 116 doktorskih kandidata, a tijekom druge njih 122.

Jučer su u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, u 10 i 13 sati, održane dvije svečane promocije doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Rektor prof. dr. sc. Damir Boras promovirao je novih 238 doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Tijekom prve svečanosti promovirano je 116 doktorskih kandidata, a tijekom druge njih 122. U skladu s protokolom dviju promocija, prorektori i dekani predvođeni rektorom stigli su u povorci iz zgrade Sveučilišta u Zagrebu u Hrvatsko narodno kazalište, zbog čega je kratkotrajno obustavljen promet na sjevernoj strani Trga Republike Hrvatske.

Promocije su započele svečanim ulaskom rektora, prorektora i dekana na pozornicu HNK-a, nakon čega je intonirana himna Republike Hrvatske. Na svečanosti je uslijedio govor rektora prof. dr. sc. Damira Borasa.

Nakon što su kandidati odjeveni u svečane toge izgovorili tekst prisege, rektor ih je proglasio doktorima znanosti i umjetnosti te su prebacili kićanku (coflek) na akademskim kapama na desnu stranu, čime su i simbolično ušli u novo i više akademsko zvanje.

Uslijedilo je uručivanje diploma te upisivanje promoviranih u knjigu doktora. Svečanosti su završile akademskom himnom Gaudeamus igitur.
FOTO: UNSPLASH