LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Gradska stipnedija

Svečana dodjela ugovora: Grad Varaždin ove godine stipendira 658 studenata

Uz 289 dosadašnjih, ugovore je danas potpisalo i 369 novih studenata koji će u tekućoj godini primati stipendiju Grada Varaždina.

Uz 289 dosadašnjih, ugovore je danas potpisalo i 369 novih studenata koji će u tekućoj godini primati stipendiju Grada Varaždina.

Jučer je u Koncertnoj dvorani varaždinskog HNK održana svečana dodjela ugovora svim studentima koji su u tekućoj akademskoj godini ostvarili pravo na gradsku stipendiju.

Kako javlja portal Sjever.hr, uz 289 dosadašnjih, ugovore je danas dobilo novih 369 stipendista, što znači da će stipendiju u ovoj godini zaprimati ukupno 658 studenata s varaždinskog područja. 

Nekada su studenti dobivali stipendije oko Nove godine, a ovo je najbrže što se moglo odraditi. Iz gradske je blagajne ukupno izdvojeno više od 4 milijuna kuna i to je jedno od najkvalitetnijih i najpametnijih ulaganja novca iz proračuna – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj, prenosi Sjever.hr.

Oni koji studiraju na području Varaždina ili Čakovca, mjesečno će dobivati 350, umjesto dosadašnjih 300 kuna, dok studenti koji fakultet pohađaju u Koprivnici, Zagrebu ili nekom drugom gradu, dobivaju 650, umjesto dosadašnjih 600 kuna. Nešto veći iznos predviđen je za studente deficitarnih smjerova.

Oni koji studiraju deficitarna zanimanja, ovisno o njihovom prosjeku, mogu dobiti i do 900 kuna mjesečne stipendije. Inače, primjetan je porast broja studenata na deficitarnim zanimanjima, ali imamo također i općeniti porast broja studenata koji dobivaju stipendije. Zadovoljan sam, ali bih bio još zadovoljniji kad bi se svi oni nakon studija vratili u naš grad i pomogli da ga izgradimo i učinimo još boljim, kvalitetnijim i ljepšim – rekao je Bosilj.


 
FOTO: PIXABAY