LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus u Hrvatskoj

Sve više radnika na bolovanju zbog koronavirusa; pogođeni i zagrebački SC i ZET

Koronavirusom je zaraženo sve više radnika u javnim službama, a najgora situacija trenutno je u ZET-u.

Koronavirusom je zaraženo sve više radnika u javnim službama, a najgora situacija trenutno je u ZET-u.

Tijekom prve karantene radnike neophodne za normalno funkcioniranje društva, poput prodavačica i prodavača u trgovinama, vozačica i vozača u javnom prijevozu, radnica i radnika u studentskim restoranima nazivali smo herojima. Čini se da bismo sada, uz rekordne brojeve novozaraženih, doista mogli vidjeti kako je to kada radnika koji su neophodni za funkcioniranje društva – nema. 

Kako doznaje Jutarnji list, zaraženo je sve više radnika u javnim službama. Najgora je situacija u zagrebačkom ZET-u u kojem nedostaje čak 390 radnika koji su ili pozitivni na koronavirus ili u samoizolaciji. Na poslu nema svakog petog vozača. 

Zbog manjka vozača napravljene su korekcije u nekim tramvajskim linijama

– Upoznat sam s problemima u ZET-u. Novi soj je stvorio velike probleme u javnim poslovima. Velik je broj radnika u samoizolaciji. To je teško pravilno organizirati jer doznajemo da su se vozači zarazili doslovce preko noći. Neke su korekcije napravljene u linijama, smanjen je raspored, ali u svemu mislim da građani tom situacijom nisu pretjerano pogođeni. – rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

U problemima je i HŽ Putnički promet. Izvan službe je u ovom trenutku 19 radnika koji obavljaju poslove vlakopratnog osoblja i 21 radnik koji obavlja poslove strojnog osoblja, a još 12 ih je u samoizolaciji.

Koronavirus nije zaobišao ni Studentski centar u Zagrebu. U samoizolaciji je trenutno 45 radnika, pa se radnici koji mogu raditi raspoređuju u druge studentske restorane. 

– Postojeći radnici preraspoređuju se u restorane SC-a u kojima je povećana stopa bolovanja, tako premošćujemo ovu situaciju. – komentirao je za Jutarnji list ravnatelj SC-a Mirko Bošnjak.

FOTO: PIXABAY