LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko natjecanje

SUPEUS Case Study održava se na više fakulteta; studenti se nagrađuju na svakom od susreta

Natjecanje je koncipirano u tri susreta koja se sastoje od dvaju dijelova. U prvom dijelu studenti slušaju predavanja renomiranih stručnjaka iz svijeta energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i održive gradnje, dok u drugom dijelu, podijeljeni u timove od dvije do tri osobe, rješavaju zadatak vezan uz temu predstavljenu predavanjem.

Natjecanje je koncipirano u tri susreta koja se sastoje od dvaju dijelova. U prvom dijelu studenti slušaju predavanja renomiranih stručnjaka iz svijeta energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i održive gradnje, dok u drugom dijelu, podijeljeni u timove od dvije do tri osobe, rješavaju zadatak vezan uz temu predstavljenu predavanjem.

Devetu godinu zaredom studentska udruga SUPEUS organizira projekt SUPEUS Case Study. Održat će se 9, 10. i 11. prosinca na već poznatim lokacijama: Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Fakultetu strojarstva i brodogradnje te Arhitektonskom i Građevinskom fakultetu, a svečano proglašenje pobjednika planirano je 13. prosinca.

Natjecanje je koncipirano u tri susreta koja se sastoje od dvaju dijelova. U prvom dijelu studenti slušaju predavanja renomiranih stručnjaka iz svijeta energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i održive gradnje, dok u drugom dijelu, podijeljeni u timove od dvije do tri osobe, rješavaju zadatak vezan uz temu predstavljenu predavanjem. Na svakom susretu najbolji timovi osvajaju vrijedne nagrade, dok je za tim s najviše osvojenih bodova na sva tri susreta pripremljena i posebna nagrada.

– Cilj je projekta približiti studentima konkretne primjere problema i zadataka iz prakse te ih na zanimljiv i jednostavan način, uz pomoć stručnih predavača, upoznati s aktualnim temama iz područja kojima se Udruga bavi. Podjelom studenata u timove potiče se interdisciplinarni timski rad koji u većini slučajeva nije prisutan tijekom samog studentskog obrazovanja. – poručuju organizatori.

Koncept natjecanja

FSB – 09. 12. 2019. – Hlađenjem do informacija

Za neprestano funkcioniranje podatkovnih centara egzistencijalni su optimalni uvjeti u prostoru gdje se nalazi računalna oprema. Postizanje ovakvih uvjeta ostvaruje se i zrakom hlađenim sustavom. Cilj je ove radionice upoznati studente s osnovama sustava hlađenja zrakom te njegovim osnovnim proračunom i tehničkim specifičnostima velikih potrošača kao što je podatkovni centar.

FER – 10. 12. 2019. – Skladištenje informacija skladištenjem energije iz OIE

Podatkovni centri kompleksni su sustavi sa specifičnim energetskim potrebama. Cilj je ovoga susreta povećati im energetsku učinkovitost koristeći OIE u kombinaciji s pohranom električne energije kako bi se zadovoljile sve potrebe objekta.

AF/GF – 11. 12. 2019. – Živi vatrozid

Sa zaštitom podataka online već smo odavno upoznati, ali kako fizički zaštititi podatke od nepogode poput požara koji su mogući u podatkovnim centrima? S ciljem edukacije studentima će se približiti protupožarna zaštita specifičnog objekta koji sadržava vrlo vrijednu opremu i neprocjenjive podatke. Najbolja protupožarna rješenja uzimaju u obzir specifični dizajn svake građevine te su uz održavanje ključni u omogućivanju sigurne evakuacije, kombinirajući aktivne i pasivne mjere.

Svečano proglašenje pobjednika, 13. 12. 2019.

Uz svečano proglašenje pobjednika i uručenje nagrada, predstavit će se rješenja zadataka svih radionica. Također, predstavit će se tvrtke – suradnici na projektu.
 
Više informacija o projektu moguće je pronaći na poveznici

FOTO: PIXABAY