LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mjere opreza

Šumarski fakultet postavio termokameru za evidenciju posjetitelja; osigurane i maske

Studente Šumarskog fakulteta u Zagrebu čekaju detaljne upute kojih će se morati pridržavati kada krene nastave, a sve u svrhu sprječavanja širenja zaraze koronavirusa.

Studente Šumarskog fakulteta u Zagrebu čekaju detaljne upute kojih će se morati pridržavati kada krene nastave, a sve u svrhu sprječavanja širenja zaraze koronavirusa.

Šumarski fakultet u Zagrebu objavio je dodatne upute nastavnicima, ostalim zaposlenicima i studentima koji se vraćaju svojim fakultetskim obavezama i to u kontaktnom obliku, odnosno uživo.

Mjerenje temperature i druge mjere opreza 

Nastavnici i studenti dužni su mjeriti temperaturu prije dolaska na Fakultet zbog čega potpisuju Izjavu o preuzimanju obveze mjerenja tjelesne temperature prije svakoga dolaska. Na ulasku u Fakultet proći će kraj termokamera koje će služiti za beskontaktno mjerenje tjelesne temperature, ali i evidenciju svih osoba koje ulaze i borave ondje.

Studenti uvijek sjede na istim mjestima, osim onda kada je osiguran fizički razmak, a nastavnici moraju voditi evidenciju prisutnosti na nastavi, kao i evidenciju održavanja konzultacija i ostalih oblika individualnog rada sa studentima. Evidencijske su liste nastavnici na zahtjev dužni dostaviti prodekanu odgovarajućeg odsjeka.

Organizacija predavanja

Pauza između dva blok-sata trajat če 30 minuta, a oni će završavati 15 minuta prije punog sata, dok nastava narednog bloka počinje 15 minuta nakon punog sata. Za vrijeme pauze između dva blok-sata, ako to vremenske prilike dozvoljavaju, studenti borave izvan prostora Fakulteta, na otvorenom prostoru.
– Ukoliko studenti pojedine godine studija (ili grupa studenata iste godine studija kod održavanja npr. vježbi) nakon završetka blok-sata ili više blok-sati mijenjaju prostor u kojem se održava nastava, isti je tijekom pauze od 30 minuta, a  prije ulaska u prostor studenata neke druge godine studija (ili studenata druge grupe iste godine studija), između dvaju blok-satova, potrebno detaljno očistiti, dezinficirati i prozračiti. – stoji u uputama.
Zaštitne maske

Studentima će biti osigurane platnene maskice s logotipom Fakulteta koje će preuzeti prilikom svečanog prijema ako su brucoši, odnosno ako su stariji studenti dobit će ih na prvom satu nastavne akademske godine 2020/2021. 

Detaljne informacije možete pronaći na poveznici.
FOTO: FACEBOOK / ŠUMARSKI FAKULTET U ZAGREBU