LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„72 sata bez kompromisa“

Sudjelujte u međunarodnom volonterskom projektu

Uključite se u projekt „72 sata bez kompromisa“ i odvojite 72 sata svoga života kako biste živote drugih učinili boljima!

Uključite se u projekt „72 sata bez kompromisa“ i odvojite 72 sata svoga života kako biste živote drugih učinili boljima!

Međunarodni volonterski projekt „72 sata bez kompromisa“ pokrenuli su mladi kreativci 1995. godine u Njemačkoj kako bi svoje vršnjake potaknuli na pružanje bezuvjetne pomoći drugima. U narednim godinama mladi iz drugih europskih zemalja uključili su se u ovaj projekt te tako ove godine ukupno 10 zemalja sudjeluje u njemu. Među njima se nalazi i Hrvatska u kojoj se on provodi drugu godinu zaredom.

Organizatori projekta u Hrvatskoj su tri Studentska katolička centra iz Zagreba, Splita i Dubrovnika. Upravo u tim hrvatskim gradovima od 15. do 18. listopada odvijat će se akcije u sklopu projekta. Tijekom tih dana mladi će volontirati u kreativnim, ekološkim, zabavnim i humanitarnim akcijama. 

Neke od akcija koje će se provoditi u sklopu projekta su: uređivanje parkova i okoliša oko škola, pomaganje starijima i nemoćnima, vođenje radionica za mlade te prikupljanje sredstava za oboljele. U Zagrebu će, na primjer, skupine volontera pomagati u Parku prirode "Medvednica", Društvu Afrikanaca u Hrvatskoj, Hrvatskoj zajednici za Downov sindrom, Isusovačkoj službi za izbjeglice, Udruzi Kamensko te u više osnovnih škola i domova umirovljenika. Ovim projektom promiče se zajedništvo, solidarnost i kreativnost te njime mladi stavljaju sebe i svoje vrijeme u službu drugih.

Promocija projekta „72 sata bez kompromisa“ na Zrinjevcu, FOTO: 72sata.hr

Blanka Vlašić, Ivana Brkljačić, Ana Konjuh, Nina Badrić, Robert Knjaz i Tomislav Jelinčić samo su neke poznate osobe koje su podržale projekt „72 sata bez kompromisa“ te pozvali mlade da se uključe u volontiranje.

– Drago mi je da se mladi okupljaju oko takvih volonterskih ideja. Već samim odmakom od predrasuda,  počinjemo mijenjati svijet. To je kao i u sportu: ako želiš uspjeti, moraš dati sve od sebe. Isto tako, ako želiš promijeniti svijet, moraš baš ti učiniti sve što možeš! Zato sve mlade pozivam da se uključe u volontiranje u projektu 72 sata bez kompromisa – poručila je Blanka Vlašić na subotnjoj promociji projekta na Zrinjevcu.

Projekt „72 sata bez kompromisa“ podržali sportaši, FOTO: 72sata.hr

Projekt je prvenstveno namijenjen mladima: usmjeren je prema srednjoškolcima, studentima, mladim nezaposlenim osobama kao i onima koji su na početku svoje poslovne karijere. Ako se i vi želite uključiti, prijave su otvorene do 7. listopada. Možete se prijaviti pojedinačno ili kao grupa, ako želite ići zajedno na volonterski zadatak.

Na službenim stranicama projekta možete ispuniti prijavnicu te saznati više informacija o akcijama koje će se provoditi. U prijavnici trebate navesti osobne interese i znanja koja posjedujete kako bi organizatori izabrali volonterski zadatak koji vam najviše odgovara. Sve detalje oko prijave možete provjeriti i na Facebook događaju. Uključite se u projekt „72 sata bez kompromisa“ i odvojite 72 sata svoga života kako biste živote drugih učinili boljima!

FOTO: 72SATA.HR