LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dostupan svugdje u svijetu

Sudjelujte u besplatnom tečaju umjetne inteligencije iz udobnosti svog kauča

Sveučilište u Helsinkiju nudi tečaj umjetne inteligencije već nekoliko godina, a zbog povećanog interesa sada je pokrenut i online tečaj. Dobra vijest za sve studente s propuhom u džepu jest upravo ta da je on besplatan i otvoren za sve na svijetu.

Sveučilište u Helsinkiju nudi tečaj umjetne inteligencije već nekoliko godina, a zbog povećanog interesa sada je pokrenut i online tečaj. Dobra vijest za sve studente s propuhom u džepu jest upravo ta da je on besplatan i otvoren za sve na svijetu.

Sveučilište u Helsinkiju i tvrtka Reaktor, kako prenosi Index.hr., izjavili su da žele Finsku učiniti najobrazovanijom zemljom svijeta u području umjetne inteligencije.

Upravo iz toga razloga akademska zajednica, zajedno s privatnim sektorom, odlučila je pokrenuti online tečaj umjetne inteligencije. Dobra vijest za sve studente s propuhom u džepu jest upravo ta da je on besplatan i otvoren za sve na svijetu. Sveučilište u Helsinkiju izjavilo je kako ima ambicije da na tečaj privuku oko 54 000 ljudi, a počet će već ove godine Do sada se prijavilo 24 000 stanovnika. 

Tečaj je u potpunosti na engleskom jeziku i kao takav pokušava se otvoriti prema svima zainteresiranima za unapređivanje u ovome polju. Direktorica tvrtke Reaktor Janina Fagerlund već sada ističe kako je umjetna inteligencija sveprisutna u životu modernog čovjeka, pa je tako ovo savršena prilika da mladi ostanu ukorak s razvojem i modernim tehnologijama. 

Dok mnogi danas još uvijek povezuju umjetnu inteligenciju s računalnim sustavima, prava je istina da se ona koristi i na poljima izvan toga, primjerice u poljoprivredi, meteorologiji i ekologiji.

FOTO: Pixabay

Fagerlund je izjavila da će umjetna inteligencija imati „revolucionarni utjecaj na svijet, kao električna energija krajem 19. stoljeća“.

Program je podijeljen u 6 kategorija. Polaznici mogu rješavati kategorije po redu ili odabrati i specijalizirati se za onu njima najbližu:

1. Što je AI (artificial intelligence)

2. Rješavanje problema pomoću umjetne inteligencije

3. AI u svijetu oko nas

4. Kompjutersko učenje (machine learning)

5. Moždano povezivanje

6. Primjena

Sveučilište u Helsinkiju nudi tečaj umjetne inteligencije već nekoliko godina, a zbog povećanog interesa sada je pokrenut i online tečaj. Upravo tom mjerom znanje se želi prenijeti svima zainteresiranima. Za tečaj se možete prijaviti već sada, ne zahtijeva nikakve preduvjete, besplatan je i otvoren za sve. Za završetak je potrebno odraditi 30 sati, a studenti u Finskoj za to dobivaju 2 ECTS boda. Polaznici izvan Finske nakon završetka dobivaju certifikat, ističe Fagerlund. Na tečaj je moguće prijaviti se na linku.

FOTO: PIXABAY