LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Upis na splitsko Sveučilište

Studirati u sunčanom gradu pod Marjanom čini se kao dobra ideja; objavljeni uvjeti upisa za 2018/2019.

Za sve maturante koji razmišljaju o studiranju na Sveučilištu u Splitu donosimo pravila upisa za narednu akademsku godinu.

Za sve maturante koji razmišljaju o studiranju na Sveučilištu u Splitu donosimo pravila upisa za narednu akademsku godinu.

Sukladno odluci Senata donesenoj 29. ožujka 2018, Sveučilište u Splitu raspisalo je natječaj za ovogodišnje upise. Njime se određuju uvjeti prijave i upisa studenata u 1. godinu preddiplomskog sveučilišnog, integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog te preddiplomskog stručnog studija za akademsku godinu 2018/2019.

Razredbeni postupak za upis provest će se kao što je navedeno na mrežnoj stranici Postani- student.hr. Prema bodovima koji se ostvare na razredbenom postupku, a provest će se u okviru državne mature i dodatnim provjerama znanja, vještina i sposobnosti ako je ona jedan od uvjeta za upis, pristupnici će se rangirati na rang-listi.

Prema tome, osobe s pravom upisa bit će one koje su na razredbenom postupku rangirane unutar upisne kvote. Izravan upis na studij u statusu redovnog studenta izvan odobrene upisne kvote može ostvariti, primjerice, osoba koja je hrvatski branitelj iz Domovinskog rata, hrvatski ratni vojni invalid iz Domovinskog rata, dijete smrtno stradalog, zatočenog ili nestalog branitelja, osoba koja ima 60% i više tjelesnog oštećenja, pod uvjetom da položi državnu maturu i zadovolji uvjete eventualnih dodatnih provjera. Ako pristupnik ne iskoristi svoje pravo upisa u zadanom roku, izgubit će ga. Prije samog upisa obvezno je podmiriti troškove upisnine koji iznose 400 kn.

Sve dodatne informacije o uvjetima za upis pojedinog studija, upisnim kvotama, te participaciji studenata u troškovima školarine možete saznati na poveznici.

 

 

FOTO: IVAN PERKOV / STUDENTSKI.HR