LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Dubrovniku

Studiraj u Dubrovniku: čekaju te inovativni studijski programi, posvećenost praktičnom znanju i izvanredan smještaj

Osim što je popularna destinacija za studente iz cijelog svijeta studenti Sveučilišta u Dubrovniku mogu odabrati više od 200 partnerskih institucija na prestižnim europskim sveučilištima za vlastito iskustvo studiranja u inozemstvu.

Osim što je popularna destinacija za studente iz cijelog svijeta studenti Sveučilišta u Dubrovniku mogu odabrati više od 200 partnerskih institucija na prestižnim europskim sveučilištima za vlastito iskustvo studiranja u inozemstvu.

U povijesnom gradu bogate tradicije i kulture Sveučilište u Dubrovniku spaja naslijeđe s novim trendovima u znanosti i obrazovanju. Sveučilište u Dubrovniku može se pohvaliti modernim, vrhunski opremljenim studentskim domom, studentskim klubom i menzom koji pružaju sve što jednom studentu treba, u jednom od najljepših studentskih gradova.

Mlado i dinamično Sveučilište u Dubrovniku nedavno je proslavilo dvadeset godina osnutka kroz koje se na karti obrazovanja postavilo kao atraktivan izbor brojnim hrvatskim i međunarodnim studentima i mjesto za akademski i osobni napredak.

 

Naglasak na praktičnom iskustvu, individualnom pristupu i radu u manjim grupama


Sveučilište u Dubrovniku i ove je godine spremno dočekati brucoše na 15 prijediplomskih i 16 diplomskih studija koji će se baviti ekologijom, komunikologijom, pomorstvom, elektrotehnikom i računarstvom, ekonomijom i poslovnom ekonomijom, povijesti Jadrana i Mediterana, konzervacijom i restauracijom te sestrinstvom.

Velika pozornost posvećena je praktičnom iskustvu studenata, individualnom pristupu i radu u manjim grupama, posebno tehnologijama budućnosti, a s obzirom na to da studenti u Dubrovniku imaju priliku upoznati se s radom studentskog radija i televizije u novoopremljenom studiju, moći će vježbati na simulatorima za studente nautike i brodostrojarstva ili istraživati u laboratoriju za neuromarketing.

Zaljubljenici u more i brodove mogu studirati na Pomorskom odjelu koji studentima pruža izvanredne mogućnosti za praktično učenje i razvoj vještina koje su usklađene s međunarodnim standardima. Studiranje na tom odjelu nudi iznimne mogućnosti zapošljavanja u pomorskom sektoru, čime se otvaraju vrata za karijeru u globalnoj pomorskoj industriji. Praktičnim vježbama u simulatorima, laboratorijima i praksi na školskom brodu Naše More studenti stječu konkretne vještine potrebne za uspješnu karijeru.


Pripremite se za dinamično i perspektivno tržište u različitim područjima


Za one koji prate trendove u turizmu, gastronomiji, marketingu i menadžmentu Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju nudi studije koji pripremaju buduće studente za dinamično i perspektivno tržište u područjima ekonomije, marketinga, turizma, IT-menadžmenta, financija, hotelijerstva, restoraterstva i gastronomije, a posebno se ističe prvi sveučilišni diplomski double-degree studij na engleskom jeziku sa smjerovima: ekonomija, turizam i marketing koji studentima pruža priliku za jedan semestar na prestižnom Sveučilištu u Palermu, uz mogućnost stjecanja diploma obje institucije.

Zanimanja iz područja elektrotehnike i računarstva nude velike mogućnosti za buduće zaposlenje i na moru i na kopnu, a na Sveučilištu to je odjel brojnih inovacija u čijem su Laboratoriju za inteligentne autonomne sustave (LARIAT) razvijeni roboti opremljeni GPS-om, kamerama i sustavom umjetne inteligencije koji služe za prepoznavanje otpada u moru. Sustavom se koriste i drugi odjeli poput onog za Primijenjenu ekologiju čiji su studiji idealan izbor za ljubitelje prirodnih znanosti koji kroz održivo poslovanje žele očuvati more za buduće generacije. Studij ističe i praktičan rad u nekoliko laboratorija.


Radite na radiju i televiziji u novoopremljenom studiju


Jedan od najdinamičnijih odjela na Sveučilištu jest Odjel za komunikologiju! To je pravo mjesto za sve koji žele postati novinari, radio ili TV-voditelji, snimatelji, PR-menadžeri ili komunikacijski stručnjaci, a brojni alumniji Odjela danas su prepoznati medijski stručnjaci i stručnjaci za odnose s javnostima u regiji. Ovdje studenti imaju priliku napraviti prve medijske korake putem prakse na sveučilišnim medijima – UNIDU-radiju i UNIDU-televiziji.


Prekrasna povijesna i kulturna baština


Kulturno bogatstvo bisera Mediterana vidljivo je i kroz rad Odjela za umjetnost i restauraciju koji nudi čak četiri različita smjera (Drvo, Papir, Tekstil, Metal), što rezultira širokom obukom za konzerviranje i restauriranje većinom muzejskih ili arhivskih predmeta kroz male skupine studenata.

Povijesno nasljeđe ovih krajeva idealna su kulisa i za zaljubljenike u povijest. Dobro sačuvana dubrovačka povijesna i kulturna baština, kojoj pripada i jedan od najstarijih arhiva na Mediteranu omogućavaju koncept studija Povijest Jadrana i Mediterana sa snažno izraženom istraživačkom komponentom i praktičnom nastavom.

Sve je veća potreba na tržištu rada i za zdravstvenim djelatnicima, a svi koji osjete taj poziv mogu steći bogata teorijska i praktična znanja na studiju Sestrinstvo Sveučilišta u Dubrovniku za koji se svake godine traži mjesto više.


Moderni studentski dom, menza i brojni sadržaji


Osim ulaganja u znanje i nove vještine važan dio studentskog života je i slobodno vrijeme. Novoizgrađeni Studentski dom pravo je mjesto za početak istraživanja Dubrovnika. Osim studentskog kluba koji je na raspolaganju studentima za brojne aktivnosti i druženja svim korisnicima smještaja dostupna je i moderno opremljena teretana, raznolika jela po pristupačnim cijenama u menzi, podzemna garaža, praonica, čajne kuhinje i prostorije za učenje i opuštanje.

Sveučilište u Dubrovniku razumije izazove i u balansiranju sportskih i akademskih obaveza i upravo zato mnogi hrvatski reprezentativci i vrhunski sportaši odabiru baš Dubrovnik kao mjesto studiranja! Studente Sveučilišta nerijetko ćete sresti na Dubrovačkim zidinama, u kinu ili u kazalištima za koje, među ostalim pogodnostima, imaju besplatan ulaz, a sve s ciljem proširivanja sadržaja, mogućnosti za sudjelovanje u kulturno-zabavnim sadržajima i omogućavanja boljeg upoznavanja Dubrovnika, a studentima je kroz Studentski centar dostupan i velik izbor studentskih poslova. Osim što je popularna destinacija za studente iz cijelog svijeta, studenti Sveučilišta u Dubrovniku mogu odabrati više od 200 partnerskih institucija na prestižnim europskim sveučilištima za vlastito iskustvo studiranja u inozemstvu.

 

Posvećenost praktičnom iskustvu


Inovativni studijski programi, individualni pristup studentima i izvanredan smještaj s brojnim pogodnostima stvaraju izvrsnu studentsku atmosferu, a ono što je ključna prednost svih odjela i studija jest posvećenost praktičnom iskustvu, što studente s diplomom Sveučilišta u Dubrovniku čini konkurentnima i cijenjenima na dinamičnom međunarodnom tržištu rada.

Ako se spremni započeti svoju priču na Sveučilištu u Dubrovniku sve što trebate jest prijaviti se na odabrani studij na stranici Postani student, a ako te zanima više informacija, iste možeš pronaći na službenoj stranici sveučilišta ili slanjem upita na e-adresu upisi@unidu.hr.

FOTO: SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU PR