LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučiliište Sjever

Studij tehničke i gospodarske logistike od jeseni u Sveučilišnom centru Koprivnica

U Sveučilišnom centru Varaždin studij tehničke i gospodarske logistike provodi se od 2007. godine, ali zbog potreba gospodarstva i interesa studenata od sljedeće će akademske godine biti dostupan i u Koprivnici.

U Sveučilišnom centru Varaždin studij tehničke i gospodarske logistike provodi se od 2007. godine, ali zbog potreba gospodarstva i interesa studenata od sljedeće će akademske godine biti dostupan i u Koprivnici.

Sveučilište Sjever od ove jeseni u Sveučilišnom centru Koprivnica otvara vrata budućim studentima novog preddiplomskog stručnog studija Tehničke i gospodarske logistike. Ovaj studij važan je za razvoj gospodarstva čija efikasnost velikim dijelom ovisi o upravljanju logističkim procesima.

U Sveučilišnom centru Varaždin provodi se od 2007. godine, ali zbog potreba gospodarstva i interesa studenata od sljedeće će akademske godine biti dostupan i u Koprivnici. Težište je studija na stjecanju praktičnog znanja i vještina u suradnji s tvrtkama iz okruženja. Jedinstven je u Republici Hrvatskoj jer studenti uz opću ekonomsku i stručnu logističku naobrazbu dobivaju i tehničko znanje, ali i stručnu praksu u brojnim domaćim tvrtkama s kojima Sveučilište aktivno surađuje.

Stjecanje deficitarnog znanja na ovom studiju koji ne nude srodni studiji omogućava studentima sudjelovanje na raznim projektima, konferencijama i natjecanjima. Tako su njegovi studenti sudjelovali na nacionalnoj poljoprivrednoj konferenciji Slavonika u Osijeku na Poljoprivrednom fakultetu te osvojili nagradu za najbolji projekt. Naime, tvrtka Agrofructus d.d. raspisala je natječaj za izradu projekta dovođenja voća i povrća od polja do stola. Projekt tima Sveučilišta Sjever Feasibility studija – proizvodnja sušenog ušećerenog voća proglašen je najboljim jer je bio najkompletniji i najzanimljiviji. Nagrada za najbolji projekt potvrda je rada i izvrsnosti te skup znanja i vještina stečenih na studiju koje studenti kontinuirano primjenjuju u praksi. Pored spomenute nagrade, studentima su za ovaj inovativni projekt dodijeljene i Rektorove nagrade za najbolji studentski rad/projekt u akademskoj godini 2016/2017.  

Završetkom ovog preddiplomskog stručnog studija stječe se 180 ECTS-a i akademska titula prvostupnika/ce inženjera tehničke i gospodarske logistike (bacc. ing. logist.). Nakon preddiplomskog studija nastavak obrazovanja moguć je i poželjan na diplomskom sveučilišnom studiju Održiva mobilnost i logistika u Sveučilišnom centru Koprivnica, kroz dva studijska smjera: Održivi prometni sustavi i Upravljanje logističkim sustavima.

FOTO: SVEUČILIŠNI CENTAR KOPRIVNICA