LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
FERIT

Studij Računarstva odsad umjesto jednog računarstva podijeljen u dva izborna bloka

Osječki FERIT nedavno je objavio izmjenu u dvama izbornim blokovima pri upisu na preddiplomski studij. Pojašnjavamo što to znači za buduće studente.

Osječki FERIT nedavno je objavio izmjenu u dvama izbornim blokovima pri upisu na preddiplomski studij. Pojašnjavamo što to znači za buduće studente.

Na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) u Osijeku izmijenjen je studijski program preddiplomskog sveučilišnog studija Računarstva uz podršku partnerskih tvrtki. Podjela u dva izborna bloka, Programsko inženjerstvo i Računalno inženjerstvo, glavne su izmjene, a donosimo i pojašnjenje.

Naime, u obavijesti na službenoj stranici stoji da takozvano jedno računarstvo ne može zadovoljiti specifične želje i interese studenata jer su neki priklonjeni onome što nudi izborni blok Programskog inženjerstva, a neki pak Računalnom inženjerstvu. Također, ono ne može zadovoljiti očekivanja tržišta rada i niza tvrtki koje su specijalizirane u niz različitih niša računarstva.

Navedena dva izborna bloka od 36 predmeta imaju 29 zajedničkih, a završetkom bilo kojeg od izbornih blokova stječete isti stručni naziv: sveučilišni prvostupnik inženjer računarstva. Isto tako, imate jednake uvjete za prijavu na diplomske sveučilišne studije Računarstva i Automobilskog računarstva i komunikacija. 

Definirana je i upisna kvota od 140 studenata, od kojih je 80 mjesta predviđeno za Programsko inženjerstvo te 60 za Računalno inženjerstvo. S FERIT-a obavještavaju maturante kako će svi prijavljeni biti dodijeljeni izbornom bloku Programskog inženjerstva gdje je veća upisna kvota. Ako vas zanimaju detalji o izbornim blokovima te popisi predmeta, možete ih pronaći na poveznici.

FOTO: FACEBOOK/FERIT