LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Društvu ste i više nego potrebni”

Studentski zbor Pravnog fakulteta pružio podršku studentima socijalnog rada

– Ne dozvolite da vas neprimjereni komentari obeshrabre, već hrabro koračajte prema svom cilju, jer društvu ste i više nego potrebni. – poručio je Studentski zbor PFZG-a.

– Ne dozvolite da vas neprimjereni komentari obeshrabre, već hrabro koračajte prema svom cilju, jer društvu ste i više nego potrebni. – poručio je Studentski zbor PFZG-a.

Nakon tragične smrti 2,5-godišnje djevojčice dio javnosti generalno je osudio socijalne radnike i omalovažio njihov rad. Studentski zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu odlučio je pružiti podršku kolegama, budućim socijalnim radnicima i podsjetiti ih da su društvu i više nego potrebni.
Vezano: Studenti socijalnog rada, za rad u kakvom se to sustavu obrazujete?
Poruku studentskih predstavnika na Facebook stranici Studentskog zbora Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prenosimo u cijelosti:
– Drage kolegice i kolege,

ponukani neprimjenim izjavama te neutemeljenim optužbama na račun socijalnih radnika, kako sadašnjih, tako i budućih, kojima svi svjedočimo posljednjih nekoliko dana, osjetili smo dužnost javno iskazati našu podršku svim studentima i studenticama socijalnog rada. Smatramo da pogrešne radnje ili propusti pojedinaca, ne smiju biti pripisani cijeloj struci.

Dragi budući socijalni radnici, drage buduće socijalne radnice, unatoč tome što je vaš životni poziv zahtjevan i nezahvalan, izložen napadima i kritikama, pozivamo vas da nikad ne zaboravite ono što vas je ponukalo na odabir istog. Neka empatija, altruizam i briga za druge i dalje budu vaše niti vodilje. Ne dozvolite da vas neprimjereni komentari obeshrabre, već hrabro koračajte prema svom cilju, jer društvu ste i više nego potrebni. 

Vaš Studentski zbor
FOTO: PEXELS