LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
'Kreativna Europa'

Studentski život kroz povijest: Izložba arhivskih fotografija u prostorima Studentskoga centra u Zagrebu

Izabrane fotografije nastale su kroz povijest u Beogradu, Zagrebu, Rijeci, Podgorici i Madridu, a odnose se na razdoblje od kraja Drugog svjetskog rata pa sve do danas.

Izabrane fotografije nastale su kroz povijest u Beogradu, Zagrebu, Rijeci, Podgorici i Madridu, a odnose se na razdoblje od kraja Drugog svjetskog rata pa sve do danas.

Međunarodni tim sastavljen od deset studenata iz Srbije, Hrvatske, Španjolske i Crne Gore, u sklopu projekta Kreativne Europe - THEY: LIVE, uskoro predstavlja izložbu arhivskih fotografija iz privatnih albuma bivših i sadašnjih stanovnika studentskih kampusa. Izabrane fotografije nastale su kroz povijest u Beogradu, Zagrebu, Rijeci, Podgorici i Madridu, a odnose se na razdoblje od kraja Drugog svjetskog rata pa sve do danas.

Izložba pod nazivom Do I live now as much as THEY: LIVEd then bit će svečano otvorena u prostoru Studentskoga centra u Zagrebu, u petak 28. listopada 2022., s početkom u 12 sati. Istovremeno, spomenuta izložba bit će otvorena i u preostala četiri grada iz kojih dolaze članovi tima. Studenti, na čelu s voditeljicom Dubravom Radusinović, odabrali su ukupno 75 raznih arhivskih fotografija koje će biti predstavljene u fizičkom obliku, a digitalna zbirka već je dostupna na stranicama Topoteke.

Kako se navodi u opisu izložbe, cilj je poticati studentsku populaciju da sudjeluje u razumijevanju i zajedničkom kreiranju suvremene umjetnosti, korištenjem arhivskoga gradiva i uključivanjem u participativne umjetničke aktivnosti tijekom rezidencijalnih boravaka umjetnika u studentskim domovima.



 

FOTO: ARHIVA