LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Iseljavanje studenata

Studentski zbor uputio SC-u precizne zahtjeve u korist iseljenih studenata

Nakon problematičnog preseljenja studenata iz njihovih matičnih domova nakon potresa Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu još se jednom obratio upravitelju kako bi se izborio za njihova prava.

Nakon problematičnog preseljenja studenata iz njihovih matičnih domova nakon potresa Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu još se jednom obratio upravitelju kako bi se izborio za njihova prava.

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu još se jednom obratio upravitelju Mirku Bošnjaku u vezi sa situacijom u kojoj su se našli studenti preseljeni iz svojih studentskih domova u Zagrebu, kao i oni u čije su sobe useljeni preseljeni studenti iz Cvjetnog naselja i Lašćine.
Vezano: Studentski zbor žali se Vladi RH na postupke SC-a vezane uz iseljavanje studenata
Ovoga je puta Studentski zbor kratko i jasno iznio precizne zahtjeve za koje smatra da bi njihovim ispunjenjem studenti dobili barem nekakvu naknadu za ono što su prošli nakon potresa i tijekom koronavirusa  

Zbor traži potpuno oslobađanje od plaćanja stanarine u slučaju da su studenti preseljeni iz svojih matičnih domova Cvjetno naselje i Lašćina, i to od dana preseljenja do ponovnog useljenja. Za studente studentskih domova Stjepan Radić i Ante Starčević, u čije su sobe useljeni drugi studenti, Zbor traži djelomično oslobađanje, odnosno plaćanje 50% iznosa stanarine.
Vezano: Cijene studentskog smještaja u ožujku: jedno mjesto plaćat će dvije osobe
Osim toga, zahtijeva se da Studentski centar preuzme odgovornost za nastalu štetu i gubitak stvari studenata iz studentskih domova Cvjetno naselje i Lašćina te žele da SC za to da određenu naknadu i osigura mehanizam procjene vrijednosti nastale štete ili nestale imovine.

Još je jedan zahtjev financijskog karaktera, a tiče se plaćanja obrade troškova prijave na Natječaj za smještaj u Studentske domove u iznosu od 100 kn. Naime, Zbor SC-a želi ukidanje te naknade.

Zadnji zahtjev tiče se zdravlja studenata u čije su sobe useljeni građani nakon potresa Zbor smatra da je nužna dezinfekcija studentskih soba prije njihova povratka u matični dom kako se studente s alergijama ne bi dovelo u opasnost zbog kućnih ljubimaca koji se trenutno nalaze u domu.
FOTO: STUDENTSKI.HR / IVAN PERKOV