LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
ERASMU+ PROGRAM

Studentski zbor UNIST-a i Savjet mladih zajedničkim snagama osigurali novčana sredstva zakinutim studentima

Pronađeno je rješenje problema za sufinanciranje Erasmus + programa za studente Sveučilišta u Splitu koji nemaju prebivalište u Splitu.

Pronađeno je rješenje problema za sufinanciranje Erasmus + programa za studente Sveučilišta u Splitu koji nemaju prebivalište u Splitu.

Studentski zbor Sveučilišta u Splitu i Savjet mladih Splitsko-dalmatinske županije uspjeli su pronaći rješenje za sufinanciranje Erasmus + programa za studente Sveučilišta u Splitu koji nemaju prebivalište u Splitu. 
 

VEZANO: ERASMUS+ PROGRAM Ukida se potpora za studente vrijedna 250 eura?


 

Pronađeno je rješenje


Naime, na sjednici Savjeta mladih prisustvovao je dožupan Stipe Cogelja koji je saslušao prijedlog da županija preuzme sufinanciranje Erasmus + programa za studente Sveučilišta u Splitu koji nemaju prebivalište u Splitu. Na sveopće zadovoljstvo, njihov prijedlog je prihvaćen te će županija osigurati sredstva za one studente koji su ostali isključeni.
 

„Nažalost, Grad Split nije imao sluha za naše primjedbe na novi Pravilnik koje smo poslali u tijeku javnog savjetovanja te su svi studenti bez prebivališta u Splitu nepravedno ostali bez mogućnosti da im se sufinancira Erasmus + program. Veseli nas objaviti da je naš prijedlog naišao na plodno tlo te će Splitsko-dalmatinska županija osigurati sredstva za studente koji su ostali zakinuti.“ – poručili su iz Savjeta mladih putem objave na društvenoj mreži Facebook.

 

VEZANO: Novi/stari predsjednik upozorava: „Studenti postaju neisplativa radna snaga“


 

Uspješna suradnja


Ovo postignuće rezultat je suradnje sa Studentski zborom Sveučilišta u Splitu koji je poznat po izuzetnim rezultatima po pitanju poboljšavanja studentskog standarda – od studentske srijede u Tommyju pa do osiguranja dodatne novčane pomoći za studente koji žive kod privatnih stanodavaca.
 

„U priču smo uključili i Studentski zbor Sveučilišta u Splitu koji će se pobrinuti za provedbu natječaja za sredstva. Ovo je lijep primjer kako Savjet mladih suradnjom sa studentskim zborom te uz sluh županije može ostvariti konkretnu podršku velikom broju mladih koji imaju zajednički problem.“ – napomenuli su iz Savjeta.“ – zahvalili su se iz Savjeta mladih.

FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA