LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski zbor Veleučilišta u Šibeniku (VUŠ) organizira

Studentski zbor šibenskog veleučilišta organizira Međunarodni susret studenata turizma i ugostiteljstva

Susret će trajati tri dana, od 16. do 18. listopada, a cilj je upoznati studente s najnovijim saznanjima iz gospodarske grane turizma.

Susret će trajati tri dana, od 16. do 18. listopada, a cilj je upoznati studente s najnovijim saznanjima iz gospodarske grane turizma.

Međunarodni susret studenata turizma i ugostiteljstva najveći je studentski projekt u Šibeniku, koji broji više od 200 očekivanih sudionika iz Hrvatske i svijeta.

Susret će trajati tri dana, od 16. do 18. listopada, a cilj ovog događaja je upoznati studente s najnovijim saznanjima iz gospodarske grane turizma koja je presudna za ekonomiju Republike Hrvatske i mnogih drugih zemalja te zaslužuje svoje mjesto i u obrazovnom sustavu.

Glavni dio okupljanja međunarodni je kongres na temu „Turizam doživljaja“, u čijem se impresivnom postavu nalazi i Rob Davidson iz Ujedinjenog Kraljevstva, vodeći svjetski stručnjak za konferencijski turizam.

Kako bi se sudionicima što bolje predstavlile znamenitosti Šibenika i okolice, primijenit će se inovativan koncept – kongres će se održati na više atraktivnih lokacija, i to na Tvrđavi sv. Mihovila, u novom Ekokampusu Puljani u Nacionalnom parku Krka te u prostorima Veleučilišta u Šibeniku.

– Koristeći potencijal najvećih prirodnih i kulturnih znamenitosti u našoj neposrednoj okolini te prilagođavajući program kongresa jedinstvenim ambijentima u kojima će se održati, postižemo sinergijski efekt u kojem sadržaj izlaganja lakše dolazi do sudionika, a same znamenitosti još se bolje ističu. Ovaj događaj, osim obrazovnog dijela, ima za cilj i promovirati područje Šibensko-kninske županije studentima turizma, dakle budućim menadžerima turističkih agencija, turoperatora i ostalih turističkih subjekata. Ovakvim konceptom kongresa postižemo maksimalan učinak. – rekla nam je predsjednica Studentskog zbora Veleučilišta u Šibeniku i voditeljica projekta Ankica Arbutina.

Važnost projekta prepoznali su i službeno podržali Šibensko-kninska Županija, Grad Šibenik, Veleučilište u Šibeniku, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije i Grada Šibenika, Nacionalni park Krka, Muzej grada Šibenika i Studentski centar Šibenik.

Studentski zbor Veleučilišta u Šibeniku u svom najambicioznijem projektu dosad koristi znanje i iskustvo stečeno u dvije i pol godine rada te ističe izvrsnost studenata Veleučilišta u Šibeniku. Događaj se organizira pod okriljem međunarodnog brenda Turizmijada, a bit će popraćen i odgovarajućim društvenim programom.

Kako bi susret bio organiziran na što višoj razini, Studentski zbor Veleučilišta u Šibeniku prikuplja donacije za organizacijske troškove. Možete ih kontaktirati na ankicaarbutina@gmail.com.