LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sajam studentskih udruga

Studentski informativni kutak „udružio se" s više od 30 udruga

Na sajmu studentskih udruga sudjelovao je Studentski informativni kutak te predstavio svoje najveće projekte od kojih se posebno ističe portal Studentski.hr.

Na sajmu studentskih udruga sudjelovao je Studentski informativni kutak te predstavio svoje najveće projekte od kojih se posebno ističe portal Studentski.hr.

Studentski centar u Zagrebu 26. i 27. listopada pod svoj je krov na dva dana okupio više od 30 studentskih udruga. Prvi takav sajam u Hrvatskoj, simboličnog naziva Udruži se! pružio je svim zainteresiranima priliku da pronađu koja od njih je najbliža njihovim interesima. Organizatori događaja, udruge UniUm, SOME i IASTE pod zajedničkim imenom Mreža studentskih udruga, kao vodeću ideju imali su upravo ostvarivanje kontakata i bolju društvenu povezanost. Oni najlukaviji iskoristili su sve raspoložive resurse kako bi privukli nove članove. Tako se na štandovima moglo pronaći šarolikih ukrasa, plišanih životinja i jedna kraljevska kobra.

Uz izlaganje promo materijala, udruge su imale priliku održati i kratko izlaganje kako bi njihova poruka sigurno doprla do svih potencijalnih članova. Studentska populacija oduvijek je smatrana pokretačem društvenih promjena jer se u periodu studiranja stvaraju ideje i stavovi, a ona je dovoljno odrasla da bi ih bila spremna braniti. Učlanjivanje u udruge tako potiče angažiranost oko problema svih vrsta, dok istovremeno pomaže u stvaranju prijateljstava koja potencijalno potraju cijeli život. Ideja socijalnog kapitala, odnosno društvenog povezivanja i znanstveno je dokazan način smanjivanja nezaposlenosti u svijetu. Ne na onaj uhljebljenički način na koji to imamo običaj gledati, već na onaj u kojem smo konstantno informirani o potencijalnim poslovnim prilikama ili novim radnim mjestima preko prijatelja i poznanika. Povrh svega, pruža priliku popuniti sve ono slobodno vrijeme koje obično trošimo na Youtube kompilacije slatkih mačaka.

Predstavila se i naša udruga Studentski informativni kutak. Na svom je štandu izložila svoje najveće projekte, od kojih se ističu portal Studentski.hr koji je nedavno proslavio svoj 4. rođendan, zatim projekt koji je u tijeku – Volontiranjem do znanja za 21. stoljeće, i onaj čija će provedba tek započeti – Informiranje – pravo mladih.

Debatni klub Ekonomskog fakulteta u Zagrebu ponudio je jedinstvenu priliku za sve one koji se boje javnih nastupa i govora pred publikom. Uz govorničke vježbe, školu govora tijela i vježbe izlaganja ova udruga pomaže studentima, ne samo da steknu samopouzdanje već i da to primjene u poslovnom svijetu – bilo na prvim razgovorima za posao ili pak na sljedećem Pitchu za svoj start-up. Klub studenata geografije pomaže u borbi za veća prava u sektorima za zapošljavanje, primjerice u sektoru prostornog planiranja, gdje su često povlašteni studenti arhitekture iako na tom polju nisu stručni kao oni sami. Veliki odaziv vidio se na štandovima eSTUDENT-a i AIESEC-a  – zbog velikog broja članova, raznolikosti timova i prilika za suradnju s brojnim ljudima, kako unutar udruga tako i iz poslovnog svijeta.

Još neke od udruga koje su se predstavile na sajmu su: AEGEE Zagreb, BEST Zagreb, CPSA, Ekonomska klinika, ESN Zagreb, Feniks, Financijski klub, Formula Student, HSA, IAAS Hrvatska, IAESTE, Klub Lošinjana, Klub studenata geografije Zagreb, LDA Croatia, MNM, PRIMUS, Probion, SOME, SUPEUS, TIM, Udruga studenata biologije - BIUS, Udruga studenata veterinarske medicine, USKN Komuna, USTEF, Zavičajni klub hercegovačkih studenata.

Za one koji su propustili ovu sjajnu priliku, većina udruga regrutirat će svoje članove još neko vrijeme. Ne propustite priliku upoznati neku novu ljubav, a više informacija potražite na njihovim internetskim stranicama.

FOTO: STUDENTSKI.HR