LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Seksualno uznemiravanje studentica

Studentski domovi meta za seksualno uznemiravanje

Studentski su domovi takvim muškarcima očito omiljene lokacije.

Studentski su domovi takvim muškarcima očito omiljene lokacije.

Sve češće se u studentskim grupama u kojima se okupljaju studenti koji stanuju u studentskim domovima objavljuju upozorenja da u blizini studentskih domova vrebaju muškarci koji na javnom mjestu masturbiraju. 

Tako je nedavno takvo upozorenje osvanulo zbog muškarca koji je stajao kraj kioska i masturbirao u blizini Studentskog doma Stjepan Radić, a nedavno se sličan incident dogodio i u blizini Studentskog doma Cvjetno naselje, gdje je u parku u blizini nasipa muškarac u kasnim dvadesetima stajao iza studentice i masturbirao. Nedavno je, također u blizini Cvjetnog naselja, jedna studentica vidjela muškarca u srednjim godinama kako masturbira u blizini Vjesnika, blizu ulaza u studentski dom. 

Studentima i studenticama koji žive u Studentskom domu Ante Starčević, poznatijem kao Šara, također su poznate priče o muškarcu koji masturbira u blizini doma. 

– Nisam nikad vidjela muškarce koji vrebaju na Šari, ali kad sam bila prva godina cimerica mi je pričala da se vraćala jednom u dom i na onom putiću od Učiteljskog fakulteta je u grmlju bio neki muškarac. Nije puno vidjela, samo je čula da se netko kreće u grmlju, a nije ti svejedno kad se netko baš skriva u grmlju par centimetara od tebe. Ja uglavnom odem do Vjesnika pa se od tamo vraćam prema domu ako se vraćam noću. – govori nam Ana, studentica koja na Šari provodi već 4. godinu. 

Ivani, studentici 5. godine koja je živjela na Savi i na Cvjetnom naselju također su poznata upozorenja o masturbatorima u blizini studentskih domova. 

– Čula sam za sve te priče i čitala ovo što se objavljuje po grupama, nije mi svejedno. Mene je strah kad idem Jarunskom navečer ako idem sama i ako nema nikoga. Sve je tiho i bilo tko može stajati u blizini, a nije baš ni dobro osvjetljeno. – govori nam. 

Studentski su domovi takvim muškarcima očito omiljene lokacije. Odvojeni od stambenih zgrada, oko studentskih domova obično se ne zadržava puno ljudi, osvjetljenje obično nije najbolje, a što se tiče osiguranja, studentski domovi obično imaju jednu portu koja radi 24 sata dnevno koja ne može kontrolirati sve što se događa oko doma. 

Zato je važno svako uznemiravanje prijaviti policiji. Čak i ako policija ne uhvati sve počinitelje na djelu, može pojačati patrole i time dati do znanja da se prostori oko studentskih domova kontroliraju. Policiju je moguće nazvati na broj 192, a moguće je i prijaviti incident preko aplikacije MUP-a Sigurnost i povjerenje

Masturbiranje na javnom mjestu sankcionira se sukladno Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira.

FOTO: STUDENTSKI.HR