LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski smještaj u Zagrebu

Studentski centar objavio končano spuštanje bodovne granice za useljenje u domove

Studenti koji usele u dom do 15. u mjesecu plaćaju puni iznos mjesečne stanarine, a ako useljenje obave nakon tog datuma, plaćaju polovicu predviđene stanarine.

Studenti koji usele u dom do 15. u mjesecu plaćaju puni iznos mjesečne stanarine, a ako useljenje obave nakon tog datuma, plaćaju polovicu predviđene stanarine.

Više od deset tisuća studenata ove se godine prijavilo na Natječaj za smještaj u studentskim domovima na području Zagreba. Nakon provedenih prijava, Studentski centar je sastavio rang-listu te su brojni studenti, u prvom krugu, ostali bez prava na sobu.

No, nedavno je uslijedilo konačno spuštanje bodovne granice i dobar dio prijavljenih ipak će ostvariti pravo na boravak u nekom od studentskih domova. Svi koji su ostvarili barem jedan bod, sve do popunjavanja slobodnih kapaciteta, imaju mogućnost zatražiti smještaj. 

Studenti koji su ostvarili pravo na useljenje po spuštanju bodne granice ispunjavaju obrazac sa traženim podacima te se trebaju osobno (e-mailom ili dolaskom) javiti Poslovnici za smještaj studenata radi rasporeda, koji će biti napravljen sukladno slobodnim kapacitetima u studentskim domovima - stoji na stranicama Studentskog centra u Zagrebu.

Kao i u ranije, useljenje je moguće isključivo uz predočenje potvrde o obavljenom liječničkom pregledu. Iznimno, studenti koji ne obave liječnički pregled kod liječnika školske ili sveučilišne medicine, mogu isti obaviti kod svog liječnika opće prakse u mjestu stanovanja. S tom potvrdom mogu privremeno useliti u studentski dom, dok ne obave pregled kod propisanog liječnika školske ili sveučilišne medicine.

Također, stanari koji usele u dom do 15. u mjesecu plaćaju puni iznos mjesečne stanarine, a ako useljenje obave nakon tog datuma, plaćaju polovicu predviđene stanarine. Prilikom useljenja, stanar je dužan priložiti depozit u iznosu jedne mjesečne najamnine.
 
FOTO: ARHIVA/STUDENTSKI.HR