Srudenti i gastronomija
Studentice talijanistike u Rijeci osvojile kulinarsku nagradu
Studentice su osvojile žiri jelima i prezentacijom, zbog čega su zasluženo dobile nagradu.
Studentice su osvojile žiri jelima i prezentacijom, zbog čega su zasluženo dobile nagradu.
Valentina Bolić, Cristina Lubiana i Mikela Klaj, studentice Filozofskog fakulteta u Rijeci, dobile su nagradu na ovogodišnjem Tjednu talijanske kuhinje u svijetu, prenosi Studentski centar Rijeka.
Jela koja su pripremile bila su pasta al pesto genovese, polenta con sugo di spezzatino di vitelo i pavlova del riciclo, s kojima su osvojile žiri.
Profesori su bili oduševljeni jelma, ali i prezentacijom. Studentice su detaljno opisale pripremu jela, zdravstvene prednosti i povijest regija u kojima se pripremaju.
Ovo je bilo šesto izdanje ovog natjecanja, čiji je pokrovitelj Generalni konzulat Republike Italije u Rijeci, a sponzor Talijansko-hrvatska gospodarska komora.
Jela koja su pripremile bila su pasta al pesto genovese, polenta con sugo di spezzatino di vitelo i pavlova del riciclo, s kojima su osvojile žiri.
Profesori su bili oduševljeni jelma, ali i prezentacijom. Studentice su detaljno opisale pripremu jela, zdravstvene prednosti i povijest regija u kojima se pripremaju.
Ovo je bilo šesto izdanje ovog natjecanja, čiji je pokrovitelj Generalni konzulat Republike Italije u Rijeci, a sponzor Talijansko-hrvatska gospodarska komora.
OZNAKE:
FOTO:
PIXABAY