LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRIJAVE SU OTVORENE DO 10. LISTOPADA

Studentice i studenti kao pomorski inovatori!

Do kraja godine moguće je sudjelovati u projektu koji Tvrtka Sailboat RC provodi u suradnji sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom Ekonomskog fakulteta u Splitu.

Do kraja godine moguće je sudjelovati u projektu koji Tvrtka Sailboat RC provodi u suradnji sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom Ekonomskog fakulteta u Splitu.

Poziv za projekt Studentice i studenti kao pomorski inovatori otvoren je za sve zainteresirane studente i studentice. Projekt će se odvijati do kraja 2022. godine, a tijekom trajanja projekta odabrat će se oni najperspektivniji koji će proći kroz sve procese funkcioniranja jednog uspješnog startupa u pomorskom sektoru. Sudionici će se upoznati sa svakodnevnim zadacima proizvodnje, vidjeti kako funkcionira marketing, segmentacija tržišta, nabava, upravljanje ljudskim resursima i inovacijama te brojne druge aktivnosti potrebne za poslovanje u realnom sektoru.

Inače, tvrtka Sailboat RC se bavi dizajnom i proizvodnjom radio upravljanih jedrilica, distribuira vlastite proizvode diljem svijeta te je do sada uspješno poslala brojne pošiljke iz središnjice u Splitu u preko 50 različitih zemalja na svim kontinentima stoga je ovo izvrsna prilika upoznati se s poteškoćama i rješenjima koja prate i međunarodno poslovanje. No, tu zabavi i učenju nije kraj, tijekom projekta odabrani kreativci imat će priliku proizvesti 3D printani trup slavne „K2“ jedrilice koja je poharala svjetsku IOM klasu jednometarskih jedrilica na daljinski upravljač. Ista će se paralelno usporediti i testirati s drugačijom metodom proizvodnje iz same tvrtke te će se provoditi analize i zaključci s mentorima iz Sailboat RC-a. Uz vjetar i more zabava je zagarantirana! 

Ciljevi ovog programa su: stvoriti ponudu proizvoda i doživljaja utemeljenu na tradiciji pomorstva, očuvanje, zaštita, razvoj i promicanje pomorske baštine, promicati povijesne i prirodne vrijednosti i pomorsku baštinu Splitsko – dalmatinske županije, promocija projekta "Pomorsko je dobro", poticanje primjene odgovarajućih ekoloških standarda u zaštiti i valorizaciji pomorskog okoliša te smanjiti štetne posljedice onečišćenja s pomorskih objekata i edukacija lokalnog stanovništva.

Broj sudionika je ograničen, prijaviti se možete do 10. listopada 2022. preko obrasca nakon čega slijedi selekcija kandidata, a same aktivnosti kreću od 17. listopada.

U drugoj polovici listopada održat će se 2 predavanja koja će obuhvatiti poslovnu i tehničku stranu poduzetničkog pothvata u pomorskom sektoru, zatim će se kroz studeni u 10 termina, po dogovoru, vršiti 3D print zadanog modela trupa „K2“ jedrilice, a kroz prosinac će se, u nekoliko termina, vršiti testiranje izrađene jedrilice i usporedba s jedrilicama koje se izrađuju standardiziranim procesom u tvrtki Sailboat RC.

Projekt je sufinanciran proračunskim sredstvima Splitsko-dalmatinske županije u okviru Programa razvoja, zaštite i valorizacije pomorske baštine na području Splitsko – dalmatinske županije u 2021. godini.

FOTO: UNSPLASH