LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Food science and Technologies

Studentica zagrebačke agronomije briljirala na međunarodnom natjecanju i osvojila 2. mjesto

Sarin rad ocijenilo je povjerenstvo sačinjeno od uglednih stručnjaka iz područja agronomije i prehrambene tehnologije, a mentorica joj je bila izv. prof. dr. sc. Kristina Kljak.

Sarin rad ocijenilo je povjerenstvo sačinjeno od uglednih stručnjaka iz područja agronomije i prehrambene tehnologije, a mentorica joj je bila izv. prof. dr. sc. Kristina Kljak.

Sara Kolar, studentica druge godine diplomskog studija Hranidba životinja i hrana, osvojila je drugo mjesto u kategoriji Food Science and Technologies na međunarodnom natjecanju znanstvenih radova studenata Black Sea Science 2023. Njezin rad Utjecaj različitih temperatura skladištenja i izloženosti svjetlu na stabilnost karotenoida u cvjetovima nevena (Tagetes erecta L.) dobio je visoku ocjenu ocjenjivačkog povjerenstva koje se sastojalo od 53 člana sa sveučilišta iz Europe i Azije.

Natjecanje je organiziralo sveučilište Odesa National University of Technology, Ukrajina, uz podršku udruženja ISEKI-Food Association (European Integrating Food Science and Engineering Knowledge into the Food Chain Association), a prijavljeno je ukupno 378 radova studenata sa 40 sveučilišta iz Europe i Azije u šest kategorija natjecanja.

Sarin rad ocijenilo je povjerenstvo sačinjeno od uglednih stručnjaka iz područja agronomije i prehrambene tehnologije, a mentorica joj je bila izv. prof. dr. sc. Kristina Kljak.
FOTO: UNSPLASH