LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Alergijska reakcija

Studentica nenadano skončala u restoranu

Sasvim zdrava studenica preminula je tijekom obiteljskog ručka uoči teške alergijske reakcije.

Sasvim zdrava studenica preminula je tijekom obiteljskog ručka uoči teške alergijske reakcije.

Georgina Mansergh, studentica koja je bila alergična na orašaste plodove, preminula je u pubu Angel Inn u Ferndownu, Dorsetu, nakon što je doživjela tešku reakciju na rižoto od gljiva s tahinijem – pastom od sezamovih sjemenki, piše Mirror.

Djevojka je nekoliko dana ranije naručila predjelo za obiteljski obrok, a njena majka Lindsey nabrojala joj je opcije s jelovnika koje može jesti, no nije primijetila sastojke za rižoto koji su pisali na dnu ekrana.
 


VEZANO: Studenti u akciji spašavanja: podigli automobil i spasili tri života



Taj rižoto bio je koban za 24-godišnju studenticu koja nikada to do trenutka nije imala takav oblik alergijske reakcije. Doktori joj čak nisu propisali da u svim trenucima nosi EpiPen. No, nakon samo nekoliko zalogaja počela je alergijska reakcija.
 

Tragedija na parkiralištu


Njena mama zamijenila je jela s njom i otišla kući po antihistaminsku tabletu, ali kad se vratila, Georgina je povraćala i bila je na parkiralištu s ocem Nigelom. Pozvali su hitnu pomoć, ali Georgina je izgubila svijest prije nego što je hitna stigla. Njen otac i jedan zaposlenik pokušali su reanimirati djevojku dok ne dođe hitna, no preminula je na licu mjesta.

Roditelji su rekli da ne krive restoran zbog toga što se dogodilo, ali su napomenuli da sastojci ne bi smjeli biti na dnu ekrana već na vidljivom mjestu te su upozorili na to da česti alergeni nisu dovoljno naglašeni na jelovnicima.
 

„Moja žena je poslala kopiju jelovnika na obiteljski WhatsApp za naručivanje unaprijed. Georgie i ona su razgovarale o opcijama s jelovnika, a Georgie je odabrala rižoto od gljiva i biljni burger. Nismo primijetili alergen naveden u sastojcima i ne znamo je li Georgie pogledala jelovnik. Već je jela tamo prije bez problema." – rekao je otac preminule studentice za Mirror.


Roditelji studentice se nadaju da će restorani obratiti više pažnje na označavanje alergena kako se ovakve situacije ne bi događale u budućnosti.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA