LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Priča koja je dirnula Hrvatsku

Studentica Kika: „Mama nas je napustila, a tata se nije mogao brinuti za nas. Vi možete pomoći takvoj djeci.”

Svjesna da brojna djeca dijele njezinu sudbinu, 22-godišnja studentica Kristina Ivanuš poziva vas da pomognete u stvaranju njihova sretnog i bezbrižnog djetinjstva. 

Svjesna da brojna djeca dijele njezinu sudbinu, 22-godišnja studentica Kristina Ivanuš poziva vas da pomognete u stvaranju njihova sretnog i bezbrižnog djetinjstva. 

Iz SOS Dječjeg sela Hrvatska kažu da odrasla dob otkriva kakvo smo imali djetinjstvo te da je kvaliteta djetinjstva presudna – u životu nam može biti pomoć ili prepreka. U tom kontekstu poručuju da je mnogo djece koja odrastaju bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a koja se uz pomoć adekvatne alternativne skrbi uspiju osamostaliti. Jedna je od njih i 22-godišnja Kristina Ivanuš – Kika.

– Njezina priča dirnula je mnoga srca i digla Hrvatsku na noge. Ovoga Božića ona je odlučila zahvaliti se udruzi SOS Dječje selo Hrvatska što joj je pružilo mogućnost da odrasta u obiteljskom okruženju te da zauvijek pamti bezbrižno i sretno djetinjstvo. – ističu. 

Foto: SOS Dječje selo Hrvatska


Iz Udruge pojašnjavaju da nije imala mogućnost odrastati u biološkoj obitelji. Kada je imala samo četiri godine mama ju je napustila, a tata se nije mogao brinuti za nju i njezinu stariju sestru Anamariju. Spletom okolnosti djevojčice su nastavile odrastati u SOS Dječjem selu Lekenik.

– Iako sam bila premalena da shvatim kuda idem, putovanja u Lekenik sjećam se vrlo jasno. Bila sam zbunjena, no uz mene je bila sestra uz koju je sve bilo lakše. Život mi je bio dosta težak, ali sestra mi je uvijek govorila da će doći bolje sutra. – kaže Kika. 

Navodi i da nije bilo lako prilagoditi se na život ondje, ali da joj je SOS mama Goga uljepšala djetinjstvo:

– Ona je bila moja sigurna luka u koju znam da se uvijek mogu vratiti. Od nje sam jako puno naučila u životu i zato joj veliko hvala.

Foto: SOS Dječje selo Hrvatska


Kaže da je ipak uživala u djetinjstvu – uz SOS mamu, sestru Anamariju i ostale djelatnike Dječjeg sela.

– Moje djetinjstvo bilo je burno i zabavno. Upoznala sam puno prijatelja u Dječjem selu. Svi smo imali iste probleme, dijelili suze i smijeh. – kaže 22-godišnjakinja, pri čemu napominje će se zauvijek sjećati ljetovanja u Selcu i snježnih aktivnosti u Lekeniku.

Iz SOS-a dodaju da je oduvijek adrenalinski tip i da oduvijek voli sport, zbog čega joj je vijest o bolesti perifernih živaca jako teško pala.  

– Imala sam 6 godina kada sam počela osjećati bolove u nogama. Nisam se mogla kretati jer mi do mozga nije dolazila informacija da moram zakoračiti. Dijagnosticirana mi je bolest perifernih živaca, a najveća kazna mi je bila to što se više nisam mogla igrati na onaj način kako sam to činila do sada. – kaže Kristina.

Foto: SOS Dječje selo Hrvatska


Ipak, uz pomoć liječnika uspjela je prebroditi bolest. U tome joj je uvelike pomagalo ronjenje, koje je danas njezina prva ljubav.

– Prije četiri godine Kika se počela baviti ronjenjem i do dan danas postigla je izvrsne rezultate te osvojila brojne nagrade u podvodnom modelingu. Svojom upornošću upisala je i fakultet menadžmenta, uz koji redovito trenira u želji da postane instruktorica ronjenja. No, Kikine su želje puno veće od ovih. Zasnovati vlastitu obitelj i svojoj djeci pružiti svu ljubav ovoga svijeta – njezin je cilj. – govore iz Udruge.

Dijeljenjem svoje priče s javnošću Kristina Ivanuš želi ukazati da postoji još puno djece koja dijele njezinu sudbinu te da im vi možete pomoći svojom donacijom na poveznici

– Ovog Božića otvorite svoja srca i donirajte za bezbrižno i sretno djetinjstvo. Jer, nijedno dijete ne bi smjelo odrastati samo! 

FOTO: SOS DJEČJE SELO HRVATSKA