LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentska prehrana

Studenti Sveučilišta u Splitu imaju novu menzu: S.O.S.

Raznovrsna ponuda, voće, slastice i lijepe dekoracije, samo su dio ponude koja se našla na službenom otvorenju novog studentskog restorana u Splitu.

Raznovrsna ponuda, voće, slastice i lijepe dekoracije, samo su dio ponude koja se našla na službenom otvorenju novog studentskog restorana u Splitu.

Studenti splitskog Sveučilišta od sad imaju priliku peglati x-ice u još jednom studentskom restoranu, koji nosi neobičan, ali prigodan naziv: S.O.S. Zanimljivo je da su upravo studenti osmislili taj kreativan naziv putem nagradnog natječaja. Objašnjenje koje stoji iza ovog neobičnog imena vrlo je jednostavno.
 

 Idealno se uklapa u situacije iz studentskog života u kojima ti hitno treba kava u pauzama od predavanja ili jednostavno moraš nešto pregristi jer su te predavanja izmorila – S.O.S. stiže u pomoć! – objasnili su iz Studentskog centra Split.


A pauzu od predavanja i priliku za odmorom trebalo je 2 200 studenata koji studiraju u zgradi studija u Kopilici.
 

Stručni studiji sve su privlačniji studentima i njih 2.200 svakodnevno pohodi zgradu studija u Kopilici, a kvalitetu obrazovanja mora pratiti i kvaliteta studentskog standarda. Dislociranost ovih studija od Kampusa otežavala je studentima korištenje usluge studentske prehrane, pa je ovaj potez izgradnje restorana bio logičan i nužan potez. Gradske gužve i pola sata putovanja do najbližeg restorana studentske prehrane u Splitu stvar su prošlosti. – poručili su iz splitskog SC-a.


Novi restoran službeno su otvorili rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc Dragan Ljutić, ravnatelj Studentskog centra Ivan Žižić i predsjednik Studentskog zbora  Jerko Šarić.

FOTO: Dekan Ljutić, Jakov Matić

 

Već u ponedjeljak, 2. listopada, s početkom akademske godine, svi trk isprobati novu menzu! Javljajte dojmove! – poručili su iz splitskog SC-a.

Izgled novog restorana

 

S.O.S. ima oko 300 metara četvornih sa 120 sjedećih mjesta, a vrijednost investicije nešto je manja od 800.000 eura. Interijer je u modernom inustrijskom stilu, ali južni zid restorana čine visoki prozori zbog kojih je prostor ispunjen svjetlom. Osim moderno uređenog prostora studentski restoran ima i izvrsnu novu kuhinju.
 

Kuhinja je opremljena najmodernijim kuhinjskim uređajima radi bolje kontrole tehnološkog procesa, a ti uređaji ujedno omogućuju bolju iskoristivost i uštedu energije. Rezultat toga je bolja kvaliteta hrane, a ekonomičnijim utroškom energije brine se i o zaštiti okoliša. rekli su iz SC-a.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA/ SC UNIST SCREENSHOT