LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Razvoj kreativnih vještina

Studenti Sveučilišta u Rijeci imaju priliku postati kustosi na besplatnoj radionici

Naučite osmišljavati vizualni identitet, postaviti izložbu i mnoštvo drugih stvari na ovoj kreativnoj radionici.

Naučite osmišljavati vizualni identitet, postaviti izložbu i mnoštvo drugih stvari na ovoj kreativnoj radionici.

Kreativnost vam je drugo ime, volite učiti nove vještine i volite izazove? Onda je radionica kustoske prakse savršena za vas. Imate priliku pridružiti se Student International Film Festival (STIFF) timu u osmišljavanju i provedbi internacionalne izložbe autora u galeriji Studentskog kulturnog centra u Rijeci, čije je otvorenje dio popratnog programa STIFF-a, koji se u Rijeci održava od 22. do 26. studenog 2023.

Polaznici će naučiti kako koncipirati postavu, osmisliti vizualni identitet, osmisliti i urediti kataloge radova, postaviti izložbu, pripremu i uređivanje objava za medije i društvene mreže te vodstvo kroz izložbu. 

Paspartu je program koji obuhvaća višemjesečnu edukaciju za mlade (od 18 do 30 godina) usmjerenu na procese stvaranja izložbe. Mentori vode studentice i studente kroz specifične aktivnosti – segmente organizacije izložbe: osmišljavanje i pisanje koncepta izložbe, osmišljavanje i planiranje postava, pripremanje tekstualnih i vizualnih komunikacija, komunikaciju s publikom i više. – stoji na stranici SKC Rijeka.

Na tu besplatnu radionicu mogu se prijaviti studenti i studentice svih fakulteta Sveučilišta u Rijeci, a predznanje nije potrebno. Radionica će se provoditi online i u prostorima Galerije SKC, od kolovoza do prosinca, u više segmenata. Prijavite se slanjem motivacijskog pisma na demode.stiff@gmail.com do 4. kolovoza 2023., a pritom valja napomenuti da je broj sudionika ograničen.
FOTO: UNSPLASH