LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
​​​​​​​Bio-based Innovation Student Challenge

Studenti Sveučilišta u Dubrovniku osvojili prvo mjesto na studentskom natjecanju koje promiče važnost bioekonomije

Studenti Sveučilišta u Dubrovniku Dorotea Markasović i Matija Fortuna  s Poslijediplomskog doktorskog studija Poslovna ekonomija u digitalnom okruženju osvojili su prvo mjesto.

Studenti Sveučilišta u Dubrovniku Dorotea Markasović i Matija Fortuna  s Poslijediplomskog doktorskog studija Poslovna ekonomija u digitalnom okruženju osvojili su prvo mjesto.

U organizaciji Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, Bio-based Industries Consortiuma (BIC) i Association of European Life Science Universities (ICA) i suorganizaciji Hrvatskog agroekonomskog društva (HAED) na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek održano je studentsko natjecanje Bio-based Innovation Student Challenge 2023 (BISC-E23).  Na tom natjecanju studenti Sveučilišta u Dubrovniku Dorotea Markasović i Matija Fortuna  s Poslijediplomskog doktorskog studija Poslovna ekonomija u digitalnom okruženju osvojili su prvo mjesto.

U snažnoj konkurenciji pobjednički tim Textilebusters uz naše studente sačinjavali su i studenti iz Osijeka i Zagreba uz mentore Nebojšu Stojčića i Ivanu Banjad Pečur.

Bio-based Innovation Student Challenge 2023 (BISC-E23) je europsko studentsko natjecanje koje ima za cilj poticanje izvrsnosti u bioekonomiji te podizanje svijesti o njenom značaju. 

Prvoplasirani tim sudjelovat će na europskoj razini natjecanja te će također imati čast predstaviti svoju poslovnu ideju i u Bruxellesu, u jesen 2023. godine na obilježavanju desete godišnjice Bio-based Industries Consortiuma. BISC-E23 europsko je studentsko natjecanje koje nastoji podići svijest i uključiti studente u tranziciju prema bioekonomiji. Zadatak je bio kreiranje inovativnih bio-baziranih proizvoda ili procesa za rješavanje izazova s kojima se suočavaju društva i industrije.

FOTO: SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU, PRESS