LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filozofski fakultet u Splitu

Studenti s povijesti umjetnosti ovoga tjedna održavaju prvi studentski simpozij na tu temu

U sklopu simpozija bit će održana čak 24 studentska izlaganja te tri pozvana predavanja profesora s Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Splitu.

U sklopu simpozija bit će održana čak 24 studentska izlaganja te tri pozvana predavanja profesora s Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Splitu.

Prvi međunarodni simpoziji mladih povjesničara umjetnosti u Splitu održat će se od 8. do 10. svibnja u prostoru Filozofskog fakulteta u Splitu, na Poljani kraljice Jelene 1/III. 

U sklopu simpozija bit će održana čak 24 izlaganja koja će održati 8 studenata splitskog Sveučilišta, ali i kolege iz Zadra, Zagreba, Budimpešte, Szegeda, Urbina, Beograda, Sarajeva, Širokog Brijega i Podgorice.

Također, bit će održana i tri pozvana predavanja, prof. dr. sc. Zvonka Makovića s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, prof. dr. sc. Ivane Prijatelj Pavičić te prof. dr. sc. Joška Belamarića s Filozofskog fakulteta u Splitu.

Simpozij je organiziran materijalnom potporom Filozofskog fakulteta u Splitu. Osim toga, simpozij su materijalno potpomogli: Galerija umjetnina Split, Konzervatorski odjel u Splitu za područje Splitsko-dalmatinske županije te Turistička zajednica Grada Splita.

Teret organizacije simpozija mladih povjesničara umjetnosti u Splitu preuzeli su Studentski zbor Filozofskog fakulteta u Splitu, studenti Filozofskog fakulteta te asistenti s Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Splitu.

Programom simpozija predviđeno je sudjelovanje izlagača na otvorenju projekta/izložbe 7DANA, koja predstavlja kolektivno umjetničko djelo Bojana Brecelja u suradnji s građanima i posjetiteljima Splita, održat će se 7. svibnja 2015. godine u Galeriji umjetnina Split.

Simpozij je koncipiran kao prostor dijaloga među studentima i studenticama iz zemlje i inozemstva, pri čemu će dijalog biti utemeljen na njihovim istraživačkim i misaonim doprinosima temama koje pripadaju u znanstvenim područjima povijesti umjetnosti, filozofije, povijesti, prava, arhitekture, teorije, povijesti književnosti te mnogih drugih.