LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Umjetnička izložba

Studenti različitih smjerova ujedinjeni na kreativnom projektu!

Izložba po nazivom „Rad, tekst, kontekst (privremenost)” nastala je iz suradnje studentica i studenata Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Splitu i Odsjeka za slikarstvo splitske Umjetničke akademije.

Izložba po nazivom „Rad, tekst, kontekst (privremenost)” nastala je iz suradnje studentica i studenata Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Splitu i Odsjeka za slikarstvo splitske Umjetničke akademije.

Da umjetnost spaja i pretvara se u dugogodišnje suradnje, pokazala je zajednička izložba studentica i studenata Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Splitu i Odsjeka za slikarstvo splitske Umjetničke akademije.

Izložba pod nazivom Rad, tekst, kontekst (privremenost) otvara se u petak, 2. veljače, u 19 sati u zagrebačkoj Galeriji SC, čime se nastavlja povezivanjem dvaju fakulteta s ciljem zajedničke bijenalne izložbe. Bit će otvorena za posjetitelje do 15. veljače, piše Magazin HRT-a.
 


VEZANO: Posjetite virtualnu izložbu na riječkom Sveučilištu!



Studenti su suradnju započeli još 2017. godine, izložbom Rad, tekst, kontekst (oblici kolaborativnih praksi), a nastavljena je 2019. godine izložbama Rad, tekst, kontekst (izložba koja vas čuje)  i Rad, tekst, kontekst (jer greška je dio svijesti) 2021. godine.

Posljednje, četvrto izdanje, premijerno je predstavljeno u zgradi Umjetničke akademije u Splitu. U najavi izložbe istaknuto je simboličko značenje održavanja izložbe upravo u toj zgradi – Odsjek za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Splitu nalazio se u toj zgradi prije no što se preselio u sadašnju stalnu zgradu 2018. godine.
 

Autori izložbe


Niz studenata i studentica sudjelovao je na kreiranju izložbe, a među njima su Katarina Botica, Marta Grubišić, Đana Lončar, Zvonimir Lukas, Neli Ljubičić, Leda Marinović, Kim Mikasović, Bartol Stojanović, Antonela Šaban i Kristina Tokić, a tekstualne osvrte napisale su Matea Borojević, Nada Dulčić, Lucia Ema Duvnjak, Antea Ivišić, Maja Karmelić, Ivana Marinović, Eni Pandža, Jolanda Pisac, Nikolina Skoko, Teuta Stančić i Tara Todorović. 

Ovogodišnji fokus suradnje je pojam privremenosti, koji se istraživao kroz cijeli spektar mogućnosti. Na izložbi su predstavljeni radovi nastali u različitim medijima, čiji su autori studenti slikarstva, njih deset, a ostvarili su kustosku suradnju s 11 studentica povijesti umjetnosti. 
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA