LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Znanstveno-stručni skup

Studenti psihologije pripremaju Dane seksualnosti

–  Kao i svake godine do sad na Danima seksualnosti govorit će vrsni predavači i stručnjaci iz različitih područja znanosti, a teme koje će nam predstaviti vrlo su zanimljive i važne. – ističu iz udruge Kasper.

–  Kao i svake godine do sad na Danima seksualnosti govorit će vrsni predavači i stručnjaci iz različitih područja znanosti, a teme koje će nam predstaviti vrlo su zanimljive i važne. – ističu iz udruge Kasper.

Udruga studenata psihologije Kasper tradicionalno organizira znanstveno-stručni skup Dani seksualnosti, koji okuplja stručnjake iz različitih područja znanosti pod krovnom temom ljudske seksualnosti. Ove će se godine održati od 21. do 23. svibnja.

– Kroz godine rada na Danima seksualnosti pokrili smo brojne teme vezane uz ljudsku seksualnost – od seksualnog zlostavljanja, psihologije transspolnosti i neformalnih seksualnih iskustava mladih pa do mentalnog zdravlja osoba homoseksualne i biseksualne orijentacije, fetišizma i seksualnosti iz evolucijske perspektive. Samim time, svrha je ovog skupa približiti temu ljudske seksualnosti zainteresiranim sudionicima, kao i destigmatizacija te rušenje predrasuda vezanih uz različite aspekte ljudske seksualnosti. – ističu iz udruge Kasper.

Za novo su izdanje također pripremili bogat program. Otkrivaju što donose:

–  Kao i svake godine do sad na Danima seksualnosti govorit će vrsni predavači i stručnjaci iz različitih područja znanosti, a teme koje će nam predstaviti vrlo su zanimljive i važne. U tri dana predavanja, dotaknut ćemo se tema poput internalizirane homofobije, implementacije spolnog odgoja u hrvatske škole, pravne strane pristanka na seksualni odnos, ali i prostitucije u antici. Značajan je broj predavanja ove godine posvećen spolnom zdravlju i znanju o spolnom zdravlju mladih, pa ćemo se tako, s ciljem edukacije mladih o spolnom zdravlju, dotaknuti i tematike maloljetničke trudnoće, kako objasniti djeci kako nastaju djeca, mitova i istine o seksualnosti te spolnog odgoja u školama. Čeka nas i predstavljanje knjige, kao i dva okrugla stola i radionica, a zanimljivi naslovi mogu se pronaći i u studentskoj sekciji Dana seksualnosti. Naravno, za naše smo sudionike pripremili i zanimljive aktivnosti u sklopu zabavnog programa i nadamo se da će nam se pridružiti u što većem broju. Osim što će biti nagrada u sklopu zabavnog programa, na našem Instagram profilu predstavljamo predavače i u suradnji s našim dragim sponzorima imamo zanimljive nagradne igre, stoga pozivamo sve zainteresirane da zaigraju i osvoje super nagrade!

Ovogodišnji skup u potpunosti će se održati online – na platformi Zoom. Prijave za sudjelovanje vrše se ispunjavanjem obrasca, nakon čega će zainteresirani dobiti poveznicu za pristup događanjima u njegovu sklopu.

– Cijela ova situacija pozitivno je utjecala na odaziv – naime, omogućila nam je da Dane seksualnosti približimo široj publici i privučemo više sudionika, a sve to iz udobnosti naših vlastitih domova. Interes za Dane seksualnosti iz godine u godinu sve je veći, na što smo vrlo ponosni. Sretni smo što na ovaj način doprinosimo demistifikaciji teme ljudske seksualnosti i što široj javnosti možemo približiti ovu tematiku. Bez obzira na to, veselimo se nekim budućim vremenima kad ćemo ponovno moći doživjeti Dane seksualnosti uživo. – dodaju organizatori.

FOTO: PIXABAY