LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište Josipa J. Strossmayera u Osijeku

Studenti PRAVOS-a ostali bez dekanskog roka

Na današnjoj sjednici Fakultetskog vijeća osječkoga Pravnog fakulteta odlučeno je da ove akademske godine neće biti dekanskog roka jer su izvanredni ispitni rokovi već iskorišteni u travnju i svibnju.

Na današnjoj sjednici Fakultetskog vijeća osječkoga Pravnog fakulteta odlučeno je da ove akademske godine neće biti dekanskog roka jer su izvanredni ispitni rokovi već iskorišteni u travnju i svibnju.

Prema obavijesti Studentskog zbora Pravnog fakulteta u Osijeku, studenti PRAVOS-a ove će godine ispite morati riješiti najkasnije u rujnu. Odluku o ukidanju dekanskog roka u ovoj akademskoj godini donijelo je Fakultetsko vijeće na današnjoj sjednici jer za taj rok ne postoji pravna osnova.

Prema članku 60. (točka 3.Pravilnika o studijima i studiranju na Sveučilištu Josipa J. Strossmyera u Osijeku, izvanredne ispitne rokove utvrđuje znanstveno-nastavna i umjetničko-nastavna sastavnica izvedbenim planom nastave, a može ih biti najviše dva u jednoj akademskoj godini. Prema izvedbenom planu PRAVOS-a, ti rokovi iskorišteni su u travnju i svibnju ove godine te, sukladno tome, nema pravne osnove za organiziranje dekanskoga ispitnog roka.

Kako bi pomogli studentima i dali im šansu za još jedan izlazak i rješavanje ispita, članovi Studentskog zbora glasovali su za održavanje dekanskog roka, no većina u Fakultetskom vijeću odlučila je da se rok ukida. Kako bi se studenti što bolje pripremili za jesenske rokove, drugi ispitni termin u rujnu bit će pomaknut nekoliko dana kasnije.

Iako Studentski zbor ima pravo ulaganja veta na odluke Vijeća, iz Zbora poručuju da bi se time samo produljila agonija jer se u tih osam dana (do iduće sjednice) mišljenje u Vijeću ne bi promijenilo.

– Zadnjih nekoliko tjedana vodili smo pregovore i, nažalost, ishod je takav kakav je jer za održavanje dekanskog roka nema pravne osnove. Dva izvanredna roka, koja se najviše smiju održati, su održana. – zaključuju iz Zbora.

FOTO: ASBOR OSIJEK