LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko natjecanje

Studenti prava pod budnim okom renomiranih pravnika na novom „Moot Court Croatia”

Do 26. siječnja otvorene su prijave za sudjelovanje na novom izdanju natjecanja „Moot Court Croatia”. Prijaviti se mogu studenti s bilo kojeg pravnog fakulteta u Hrvatskoj, koji pohađaju treću ili višu godinu studija.

Do 26. siječnja otvorene su prijave za sudjelovanje na novom izdanju natjecanja „Moot Court Croatia”. Prijaviti se mogu studenti s bilo kojeg pravnog fakulteta u Hrvatskoj, koji pohađaju treću ili višu godinu studija.

Moot Court Croatia, studentsko natjecanje u organizaciji eSTUDENT-a, jedino studentsko natjecanje u obliku simuliranog suđenja na hrvatskom jeziku i po hrvatskim pozitivnim propisima, otvorilo je prijave za sudjelovanje. Svečano otvorenje samog natjecanja održava se u petak, 12. siječnja 2018. godine s početkom u 18 sati u auli zagrebačkog Pravnog fakulteta.

Na natjecanju mogu sudjelovati studenti treće i viših godina svih pravnih fakulteta u Republici Hrvatskoj, a ono se sastoji od dva dijela – sastavljanja pisanih podnesaka i usmenih ročišta temeljenih na hipotetskom slučaju. Ove je godine hipotetski pravni slučaj pripremila Katedra za kazneno procesno pravo.

Studenti sudjelovanjem na ovom natjecanju stječu praktična iskustva timskog rada, istraživanja slučaja, pisanja podnesaka i rasprava i imaju priliku povezati se s kolegama sa svih pravnih fakulteta s područja Republike Hrvatske. Najveću vrijednost natjecanja čini izravna uključenost profesora, asistenata, sudaca, odvjetnika te nekih od najboljih odvjetničkih ureda u Republici Hrvatskoj, koji su ujedno i partneri samoga natjecanja.

Za pobjednike natjecanja osigurane su vrijedne nagrade. Osvojit će trotjednu ljetnu praksu u jednom od partnerskih odvjetničkih ureda i osnovnu obuku za izmiritelja koju osigurava Hrvatska udruga za mirenje, a nagrada za drugo mjesto jest sudjelovanje na međunarodnoj ljetnoj školi Zagreb Summer Academy. Najbolji pisani podnesak Narodne novine nagrađuju setom knjiga pravne tematike, a najbolji govornik dobit će Pravni leksikon Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža.

Prijave su otvorene do 26. siječnja 2018. na službenoj internetskoj stranici, a više informacija možete doznati i na Facebook stranici

FOTO: FLICKR