LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski centar upozorava

Studenti, požurite s useljenjem u domove

Ove godine bi, prema rečenom, studentima koji su samo malo "ispod crte" trebala biti ustupljena mjesta onih koji se ne usele na vrijeme.

Ove godine bi, prema rečenom, studentima koji su samo malo "ispod crte" trebala biti ustupljena mjesta onih koji se ne usele na vrijeme.

"Svi studenti koji su ostvarili pravo na smještaj u domu moraju se useliti najkasnije do 15. rujna, inače će to pravo izgubiti", poručili su danas iz Studentskog centra. 

Vijest je osvanula u poslijepodnevnim satima na facebook stranici Studentskog doma Stjepan Radić  i izazvala brojne reakcije. Iako je još 28. kolovoza donesena odluka u kojoj jasno stoje gore navedena pravila, studenti po dobrom starom običaju takve obavijesti ne shvaćaju preozbiljno.

No, ove godine je situacija bitno drugačija. Zbog obnove studentskih domova, kapaciteti su u studentskim domovim bitno smanjeni, a mjesto u studentskom domu nikad nije bilo traženije. Na ovaj će način oni koji nemaju dovoljan broj bodova kako bi ostvarili pravo na smještaj u studentskom domu od početka akademske godine dobiti priliku da nešto prije usele.

Naime, svake se godine iseljavanjem stanara u studentskim domovima spuštaju bodovni pragovi ne bi li što više ljudi koji su se prijavili na natječaj ostvarilo pravo na povoljan studentski smještaj pa makar i na nekoliko mjeseci.

Ove godine bi, prema rečenom, studentima koji su samo malo "ispod crte" trebala biti ustupljena mjesta onih koji se ne usele na vrijeme. Ipak, nema mjesta panici. Osoblje studentskih domova uglavnom je otvoreno za dogovore što se tiče useljavanja preko nekog drugog. Dakle, ako imate nekoga da Vas useli u studentski dom prije 15. rujna, bilo bi dobro da ga angažirate da to i učini jer biste mogli ostati bez toliko traženih nekoliko kvadrata sobe.

FOTO: STUDENTSKI.HR