LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kreativna izložba

Studenti ovog fakulteta predstavili svoje originalne radove u društvu svjetskih dizajnera!

Studenti su imali priliku pokazati svoje originalne radove na izložbi pred mnogim poznatim svjetskim dizajnerima.

Studenti su imali priliku pokazati svoje originalne radove na izložbi pred mnogim poznatim svjetskim dizajnerima.

Najnovija izložba pod nazivom MOBIL/POLIMER ugostila je jučer, 29. veljače, sve zainteresirane posjetitelje u Modusu među kojima su bili i kreativni studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta. Studenti su imali priliku pokazati svoje originalne radove na izložbi pred mnogim poznatim svjetskim dizajnerima.
 


VEZANO: „Speed dating” s glumcima i škakljive situacije  


 

Zanimljiv zadatak

 

Studenti diplomskog studija Dizajna tekstila redovne i izborne nastave kroz svoj su rad istraživali dizajn kroz problemske zadatke, a zadatak je bio izraditi mobile, kružne ili kvadratne plošne forme u materijalu najlona sa zadanim dodatnim intervencijama, šivanja, doslikavanja, eksperimentiranja u raznim materijalima u potrazi za novim likovnim, dizajnerskim, umjetničkim izrazom.
 

Glavni cilj

 

Zadane boje su sve vrste plave, crna, bijela te boja iznenađenja. Cijeli kreativni proces bilo je potrebno zabilježiti i kao art book u kojem je vidljiv moodboard, naziv kolekcije, koncept, razrada kolekcije i biografija.

Unikatna vrijednost svakog rada postignuta je na način da je svatko od studenata reagirao na zadano ovisno o vlastitom senzibilitetu i interesu pri čemu su se razvijale nove kreativne ideje.

 

Trajanje izložbe

 

Izložba će se održavati sve do 7. ožujka u Modusu, Tkalčićeva 48 s početkom u 18 h, a sudionici su Klaudija Curman, Ivana Furunđija, Laura Kalfić, Dorotea Kolatahi, Nora Pehar, Dubravka Prpić Znaor, Roko Stazić, Lucija Štajcer, Mateja Stipanović, Tea Šoštarić te mentorica izložbe izv. prof. art. Koraljka Kovač Dugandžić.

FOTO: FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA