LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Online tribina

Studenti otvaraju temu vojno-redarstvene operacije Bljesak

Izlaganje će na tribini održati jedan od najpoznatijih i najpriznatijih hrvatskih povjesničara izv. prof. dr. sc. Ante Nazor.

Izlaganje će na tribini održati jedan od najpoznatijih i najpriznatijih hrvatskih povjesničara izv. prof. dr. sc. Ante Nazor.

Slavonska udruga studenata u suradnji s Klubom studenata povijesti Hrvatskog katoličkog sveučilišta Homo volans organizira online tribinu na temu vojno-redarstvene operacije Bljesak. Održat će se preko platforme Jitsi u srijedu, 5. svibnja 2021, s početkom u 17:00.

Izlaganje će na tribini održati jedan od najpoznatijih i najpriznatijih hrvatskih povjesničara izv. prof. dr. sc. Ante Nazor. Njegova se znanstvena bibliografija sastoji od brojnih djela na temu hrvatske vojne povijesti i stvaranja neovisne hrvatske države.

– Za one koji se još nisu susreli s platformom Jitsi valja svakako napomenuti kako posebna registracija nije potrebna, a virtualnoj sobi se pristupa klikom na poveznicu koja će biti postavljena dan prije tribine u Facebook događaju. Prije samog ulaska u virtualnu sobu jedino što trebate jest upisati vlastito ime i prezime (dovoljno je i jedno od navedenog) u bijeli ponuđeni pravokutnik. – pojašnjavaju organizatori.

Slavonska udruga studenata jedna je od najvećih zavičajnih studentskih udruga u Hrvatskoj, a djeluje pri Sveučilištu u Zagrebu. Za svoj je osnovni cilj postavila njegovanje i čuvanje slavonskog identiteta studenata u Zagrebu, brigu i pomoć studentima porijeklom iz Slavonije te organiziranje projekata kojima će povezati sve slavonske studente.

Klub studenata povijesti Hrvatskog katoličkog sveučilišta Homo volans već se istaknuo u suradnji sa Slavonskom udrugom studenata u humanitarnoj akciji Hrvatski studenti za djecu Vukovara pokrenutoj 2019. godine. Na godišnjoj razini organizira zanimljive stručne studentske skupove aktualnih tema potičući izvrsnost i interdisciplinarnost studenata diljem zemlje te ostvaruje brojne projekte s kolegama iz drugih studentskih udruga. Online tribina povodom obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak samo je jedna u nizu uspješnih suradnji, ističu predstavnici.
FOTO: SUS