LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Online konferencija

Studenti otkrivaju sve o studiranju u Danskoj

Grupa hrvatskih studenata u danskom gradu Aarhusu udružila je snage sa svojim savjetnicima za obrazovanje u inozemstvu kako bi mladima u Hrvatskoj približili ideju studiranja u inozemstvu, kao i svoje iskustvo studiranja u Danskoj. 

Grupa hrvatskih studenata u danskom gradu Aarhusu udružila je snage sa svojim savjetnicima za obrazovanje u inozemstvu kako bi mladima u Hrvatskoj približili ideju studiranja u inozemstvu, kao i svoje iskustvo studiranja u Danskoj. 

U tijeku su prijave za sudjelovanje na besplatnoj online konferenciji o studiranju u Danskoj. Održat će se na platformi Zoom u četvrtak, 14. svibnja, od 15 do 18 sati. 

Grupa hrvatskih studenata, koji danas pohađaju Business Academy Aarhus u danskom gradu Aarhusu, udružila je, naime, snage sa svojim savjetnicima za obrazovanje u inozemstvu kako bi mladima u Hrvatskoj približili ideju studiranja u inozemstvu, kao i svoje iskustvo studiranja u Danskoj. 

– Mi smo grupa prijašnjih polaznika BHV Educationa koji danas studiraju na Business Academy Aarhus u danskom gradu Aarhusu. Došli smo na ideju kreiranja online eventa u kojem bismo prezentirali danski način života, studiranje na Academyju te u kojem bi podijelili svoje dojmove vezane uz odlazak i život u jednoj skandinavskoj zemlji. – rekli su.

Uz hrvatske studente na studiju ondje, konferenciji će se pridružiti BHV Education savjetnica za studij u Danskoj te studentski savjetnik Jens Bach Nielsen koji će predstaviti Business Academy, ali i pričati o najavama za sljedeći semestar te prikazati kako se danski obrazovni sustav planira nositi s trenutnom situacijom oko koronavirusa

– U vremenima kao što su ova, kada je povratak na staro neizvjestan, posebno je teško biti učenik i student te planirati budućnost. Budući da srednje škole još nisu otvorile svoja vrata učenicima, ova situacija posebno šteti maturantima.  Velik broj hrvatskih učenika gaji ambiciju svoje školovanje nastaviti na nekim od inozemnih sveučilišta, što trenutna situacija uvelike otežava, ali ipak i dalje omogućuje. Mnogi od maturanata i preddiplomaca već su dobili svoje ponude za željeni studij za jesen 2020.

Sveučilišta gdje Hrvati najčešće odlaze na preddiplomski i diplomski studij kao što su Velika Britanija, Danska, Nizozemska, Švicarska, Njemačka, Austrija, Švedska i slično imaju puno veći stupanj digitalne pismenosti i opremljenosti zbog čega koronavirus na početak akademske godine neće znatnije utjecati, osim eventualne fizičke prisutnosti studenata ako dođe do novih mjera. – poručuju organizatori konferencije.

Prijave za sudjelovanje vrše se na poveznici

FOTO: PIXABAY