LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filmovi i druženje

Studenti osnovali filmski klub na Filozofskom fakultetu u Rijeci

Svi filmoljupci pozvani su na sastanak filmskog kluba studenata na FFRI-ju. Posjetitelji će moći predložiti i pogledati filmove svih vrsta, a kasnije će biti otvorena i diskusija.

Svi filmoljupci pozvani su na sastanak filmskog kluba studenata na FFRI-ju. Posjetitelji će moći predložiti i pogledati filmove svih vrsta, a kasnije će biti otvorena i diskusija.

Na Filozofskom fakultetu u Rijeci studentice Odsjeka za anglistiku u suradnji s profesorima odsjeka pokrenule su filmski klub Movie Review FFRI. Projekcije filmova će se održavati svaki drugi tjedan na Filozofskom fakultetu, u učionici 501, u sklopu rada Odsjeka za anglistiku.

Klub je nastao od ideje nekoliko studenata koji su među sobom odlučili organizirati grupno gledanje filmova.

–  Ideja filmskog kluba potekla je iz želje mene i mojih prijatelja da gledamo što više filmova i da se educiramo na toj razini. –  rekla je Katarina Strmić, jedna od osnivačica, u intervjuu za Radio Sovu.

Prvi je susret zakazan za 28. studenog u 18 sati, u učionici 501. Na prvom susretu će biti i profesorica Antonija Primorac koja će posjetitelje podučiti o kvalitetnom kritičkom osvrtanju na film. Osim toga, članovi filmskoga kluba mogu sami predložiti film koji žele pogledati. Katarina ističe i kako nema ograničenja što se tiče tematike i vrste filmova. Za početak su planirane projekcije kraćih filmova, a kasnije će se puštati američki i engleski filmovi, ali i oni iz drugih kultura kao što su japanski.

Svaki će susret biti neformalan, bez bilježenja dolazaka, a sastojat će se od dva dijela. U prvom dijelu, koji će trajati dva sata, će se prikazati film, a u drugom će biti otvorena diskusija u trajanju od sat vremena. Također, moguće je doći samo na projekciju filma, nije obavezno ostati i na diskusiji.

Pozvani su svi zainteresirani studenti, a mogu se prijaviti na prvom sastanku, na Facebook profilu kluba ili na e-mail adresi moviereview.ffri@gmail.com.

FOTO: PIXABAY