LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nastava na fakultetima

Studenti osječke Akademije vraćaju se na fakultet; to razmatraju još neke sastavnice

Doznajemo kako će odvijati nastava na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku te hoće li i ostali osječki fakulteti otvoriti svoja vrata.

Doznajemo kako će odvijati nastava na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku te hoće li i ostali osječki fakulteti otvoriti svoja vrata.

Dekanica osječke Akademije za umjetnost i kulturu prof. dr. sc. Helena Sablić Tomić objavila je kako će se od ponedjeljka, 11. svibnja 2020. godine, nastava početi održavati u prostorijama Akademije. Odvijat će se u malim skupinama s najviše 10 osoba, uključujući i profesore.

Svim studentima, profesorima i suradnicima na Akademiji s kroničnim bolestima, kao i onima čiji roditelji ili ukućani pripadaju rizičnoj skupini, preporučuje se ostanak kod kuće i nastavak nastave na daljinu. Oni će biti primorani voditeljima odsjeka ili tajništvu Akademije dostaviti potvrdu ili dokaz o razlozima izostajanja.

Studenti koji mogu dolaziti na predavanja, jednako kao i osoblje, morat će se pridržavati svih propisanih sigurnosnih mjera. Tako će u prostorije Akademije ulaziti jedna po jedna osoba s obveznim održavanjem razmaka od 2 metra tijekom boravka na fakultetu i u predavaonicama te dezinfekcijom ruku pri ulasku i izlasku iz zgrade.

Studenti i profesori bit će dužni svakoga dana mjeriti temperaturu prije dolaska na fakultet. Nakon svakog predavanja potrebno je osigurati pauzu od minimalno 15 minuta kako bi se prostorije prozračile i dezinficirale, a preporučuje se i nošenje maski u prostorijama gdje boravi više osoba. Više o sigurnosnim mjerama i pravilima na Akademiji možete doznati na poveznici.

Kako doznajemo, još neke sastavnice osječkog Sveučilišta također razmatraju povratak na klasične oblike nastave, posebice zbog radionica, praktikuma i vježbi iz pojedinih područja, a koje se ne mogu izvoditi u domovima i na internetu. Tako smo od prodekana za nastavu i studente na osječkom Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Danijela Topića doznali kako se prvobitna ideja o održavanju nastave od 11. svibnja ipak neće ostvariti, nego se razmatra o početku 18. svibnja. 

 – S obzirom da još uvijek nismo dobili nikakve preporuke i upute od Stožera civilne zaštite, HZJZ-a, MZO-a ili Rektorata na koji način i pod kojim uvjetima je sigurno provoditi vježbe, idući tjedan, od 11. do 15. svibnja, nastava će se odvijati isključivo online. – izjavio je prodekan Topić.

Od studenata medicine neslužbeno doznajemo kako su i oni obaviješteni o mogućem početku nastave 18. svibnja, o čemu bi trebali biti obaviješteni krajem ovoga tjedna. Svaka sastavnica osječkog Sveučilišta trebala bi za sebe odlučiti kako će se provoditi nastava i hoće li se ona do kraja akademske godine održavati na daljinu.

Usprkos tome, razloga za zabrinutost osječkih studenata nema, jer kako je rektor osječkog Sveučilišta prof. dr. sc. Vlado Guberac naveo krajem travnja za Glas Slavonije, akademska će godina završiti na vrijeme, a parcijalne i završne provjere znanja, odnosno ispiti, trebali bi se također odraditi na vrijeme.

FOTO: WIKIPEDIA