LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti, startupi i Split

Studenti organiziraju STup!2021, međunarodno startup natjecanje

– Osim studenata iz Splita te ostalih partnerskih zemalja, prvi će put sudjelovati i studenti Sveučilišta iz Cadiza, Bresta, Gdanska, Kiela i Malte. – ističu organizatori.

– Osim studenata iz Splita te ostalih partnerskih zemalja, prvi će put sudjelovati i studenti Sveučilišta iz Cadiza, Bresta, Gdanska, Kiela i Malte. – ističu organizatori.

Studentski poduzetnički inkubator koji djeluje pri Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu organizira drugo izdanje međunarodnog studentskog startup natjecanja pod nazivom STup!2021, uz potporu Grada Splita, Sveučilišta, alijanse Europskog sveučilišta mora (SEA-EU) te organizacije WorldChicago. Zakazano je za 18. i 19. lipnja

– Prvi se put u organizaciju događaja uključuje i alijansa Europskog sveučilišta mora (SEA-EU), odnosno njenih šest partnera sveučilišta. Stoga će na ovogodišnjem STup! startup natjecanju, osim studenata iz Splita te ostalih partnerskih zemalja, prvi put sudjelovati i studenti Sveučilišta iz Cadiza, Bresta, Gdanska, Kiela i Malte. Ideja je Europskog sveučilišta mora potaknuti poduzetnički način razmišljanja, višejezičnost kao i razvijanje transverzalnih vještina koji se potiču ovakvim događajima. – ističu organizatori.

Natjecanje će se održati u hibridnom obliku – dijelom uživo na Ekonomskom fakultetu, a dijelom preko Zoom platforme. Broj sudionika uživo ponajprije će ovisiti o epidemiološkoj situaciji i preporukama. 

Kao što i sam naziv natjecanja govori, u njegovu su fokusu studenti, startupi i Split. Organizatori naglašavaju da ga organiziraju studenti za studente, u želji za međusobnom potporom u realizaciji poduzetničkog pothvata. Njime, naime, natjecateljima i posjetiteljima žele omogućiti međusobno povezivanje, unaprijediti poduzetničku kulturu među studentima te potaknuti razmjenu ideja i iskustava na međunarodnoj razini.

– U dva dana, koliko će trajati ovogodišnja manifestacija, grad Split bit će pozornica inovacija, novih tehnologija i ideja, kojima će sveučilišni projekti pokušati osigurati pažnju renomiranih stručnjaka, potencijalnih klijenata i investitora. Posljednjih godina Split sigurnim koracima gradi sliku grada koji ne asocira samo na turizam, već sveobuhvatan prosperitet. Uz razvoj se nameću i inovacije, a uz inovacije se nerijetko veže i mladenačka mašta, ambicija i odvažnost ka koraku u bolje sutra. Upravo taj korak u bolje sutra, sveučilišni startupovi iz raznih dijelova svijeta tražit će ispod sunca zlatnoga. Glavni cilj događaja jest pružiti podršku studentskim startupovima i dati priliku mladim poduzetnicima da predstave svoj rad na globalnoj startup sceni. – kažu iz Studentskog poduzetničkog inkubatora.

STup! konferencija, najavljuju, okupit će lokalne i međunarodne IT startupove, poduzetnike, predstavnike inkubatora, akceleratora i poduzeća te investitora, pa će se tako, osim natjecatelja, predstaviti i investitori i akceleratori s programima namijenjenim mladim inovatorima i startupima. Prijave su otvorene do 15. svibnja, a detalji o procesu prijava kao i sve dodatne informacije objavljeni su na poveznici
FOTO: STUDENTSKI PODUZETNIČKI INKUBATOR