LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Crospirit

Studenti organiziraju međunarodno ocjenjivanje rakija, likera i ginova: evo kako sudjelovati

Već petu godinu zaredom održava se Međunarodno ocjenjivanja rakija, likera i ginova u Zagrebu, u organizaciji Gospodarskog lista i studenata.

Već petu godinu zaredom održava se Međunarodno ocjenjivanja rakija, likera i ginova u Zagrebu, u organizaciji Gospodarskog lista i studenata.

Međunarodno ocjenjivanja rakija, likera i ginova u Zagrebu održava se od 2019. godine u organizaciji Gospodarskog lista u suradnji  s Agronomskim i Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom u Zagrebu. Ove godine, povodom petog, jubilarnog ocjenjivanja, taj događaj dobiva i novo ime – Crospirit.

Zagrebačka agronomija odnijela tri medalje na međunarodnom ocjenjivanju sveučilišnih vina


Prijave na Crospirit održavaju se online, a možete im pristupiti ovdje. Možete sudjelovati i u natjecanju za najbolji dizajn, a uzorke je potrebno dostaviti od 1. do 15. rujna 2023. godine. Proglašenje pobjednika održat će se u okviru ZGRAPPA međunarodnog festivala rakija, likera i ostalih spirita, koji se održava 13. i 14. listopada 2023. godine u Boćarskom domu u Zagrebu za koji će nagrađeni dobiti jednu (1) besplatnu ulaznicu kako bi mogli prisustovati dodjeli.

Nagrada za studentske aktivnosti: prijavite sebe ili kolege!


Uz medijsku promociju proizvođača, glavni cilj te manifestacije ukazati je na relativno nisku kulturu pijenja rakija i likera te nedovoljnog poznavanja rakija kod šire populacije, ali i ugostiteljskog sektora, naglašavaju iz Crospirita. Smatraju da potrošnju rakije ugrožavaju i agresivni marketing i financijska snaga u industriji konkurentskih pića.

Danas se na tržištu mogu pronaći rakije i likeri od skoro svih voćnih vrsta. Osim povećanja različitosti, povećava se i tehničko/tehnološka razina proizvodnje, no i dalje veliki problem predstavlja promocija rakija koja se ne može javno reklamirati, a i kupnja i konzumacija su restriktivni. Rakije, likeri i ginovi se zato mogu promovirati organiziranjem natjecanja proizvođača gdje se rakije ne samo približavaju kupcima nego je natjecanje oblik usvajanja novih znanja i podizanje kakvoće vlastitih proizvoda.


Ocjenjivačku komisiju čine priznati hrvatski i međunarodni ocjenjivači, zbog čega je ta manifestacija sve popularnija iz godine u godinu. Prepoznali su to i sami proizvođači, pa se iz godine u godinu može vidjeti sve veći broj prijavljenih proizvođača i uzoraka.

Studenti „preuredili” dvorište Muzeja grada Zagreba, pogledajte njihove ideje


IZVOR: CROSPIRIT
FOTO: PIXABAY