LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prosvjedi u Srbiji

Studenti na nogama: najavili 24-satnu blokadu

„Kada ćete otvoriti biračke popise?“ – pitanje je studenata.

„Kada ćete otvoriti biračke popise?“ – pitanje je studenata.

Prosvjedi u Beogradu traju već danima, a jučer su se studenti okupili pred Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave, a zatim ispred Filozofskog fakulteta. Studenti su otvoreni za razgovor o ciljevima prosvjeda sa svim zainteresiranim građanima, piše Dnevno.rs.
 


VEZANO: Prosvjedu Srbija protiv nasilja pridružuju se i ovi studenti



U svrhu toga, zajedno s aktivistima postavili su stol u Knez Mihailovoj ulici na kojem zainteresirani građani mogu postavljati pitanja o prosvjedu i njihovim zahtjevima.
 

Kada ćete otvoriti biračke popise?


Pokušali su kontaktirati Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave kako bi dobili odgovore na zahtjeve – odgovora zasad nema.

Ipak, prosvjednici imaju spremno pitanje na papirićima: „Kada ćete otvoriti biračke popise?“
 

„Cilj današnje akcije je mobilizacija ljudi. Kolege iz Proglasa odlučili su podržati našu studentsku priču i sve ono što nam je zagarantirano, a to je pravo glasa. Nećemo upadati na fakultete, vidjeli smo da se diže tolika uzbuna… Pa da odmah kažem, to se neće dogoditi. Mi poštujemo te ljude, oni su nas podržali u ideji da otvorimo popise birača.“ – objasnio je student Ivan Bjelić, piše Dnevno.rs.

 

VEZANO: Studenti Akademije dramske umjetnosti prosvjeduju „protiv sustava koji ih ne štiti"



Za petak je najavljena i 24-satna blokada koja će trajati sve do prosvjeda koji u subotu organizira građanska inicijativa „Proglas“.

FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA