LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zalaganje Studentskog zbora

Studenti na jugu Hrvatske imaju priliku sastavljati menije u menzama, tu je i niz drugih novosti

Studentski zbor najavljuje kako će novo istraživanje biti provedeno krajem ljetnog semestra. Do tada, pozivaju studente da, kada primijete nedostatak, isti odmah i prijave Studentskom zboru putem svih dostupnih kanala ili djelatniku na liniji menze.

Studentski zbor najavljuje kako će novo istraživanje biti provedeno krajem ljetnog semestra. Do tada, pozivaju studente da, kada primijete nedostatak, isti odmah i prijave Studentskom zboru putem svih dostupnih kanala ili djelatniku na liniji menze.

Nakon provedenog istraživanja o kvaliteti hrane u menzama, u kojem je sudjelovalo stotinjak studenata, dubrovački Studentski zbor održao je sastanak s ravnateljem Studentskog centra Dubrovnik, Markom Potrebicom, te voditeljem kuhinje, Aleksandrom Bjelogradskim. Studenti su u provedenoj anketi imali priliku iskazati svoje nezadovoljstvo, kritike ili prijedloge.

Predstavnici Studentskog zbora iznijeli su nadležnim osobama glavne probleme koji su ustanovaljeni nakon provedenog istraživanja. Kao rezultat sastanka, proizašao je niz novosti koje bi trebale poboljšati kvalitetu hrane u dubrovačkim menzama.

U nastavku donosimo zaključke s održanog sastanaka.

  • Studentima je omogućeno slaganje menija od ponuđenih komponenti, po cijeni pojedinačnih artikala.
  • Izglasano je Lokalno povjerenstvo za kontrolu prehrane studenata. U Povjerenstvu sudjeluju tri predstavnika studenata i dva predstavnika
  • Studentskog centra. Povjerenstvo će omogućiti kontrolu, komunikaciju i brže rješavanje pitanja studentske prehrane.
  • Uvođenjem novog sustava za naplatu studentskih obroka otvorit će se mogućnost organizacije doručka i produljenje radnog vremena studentske menze (ručak: 11:30-15:30).
  • Prijedlog doručka je na principu suhih obroka (sendvič, burek, jogurt, namaz…).
  • Istaknuli smo važnost kontrole i nadzora procesa pripreme hrane.
  • Kako bi hrana bila kvalitetnije pripremljena i svježija na liniji, pripremat će se češće u manjim količinama. Uzmite u obzir da ćete koju minute dulje čekati
  • Uz dnevne menije uvrstit će se dodatno jelo poput bureka, tortilje…
  • Istaknuli smo važnost povećanja raznovrsnosti povrća i salata.
  • Sukladno Pravilniku o studentskoj prehrani proširit će se ponuda dodatnog asortimana (puding, jogurt…)
Studentski zbor najavljuje kako će novo istraživanje biti provedeno krajem ljetnog semestra. Do tada, pozivaju studente da, kada primijete nedostatak, isti odmah i prijave Studentskom zboru putem svih dostupnih kanala ili djelatniku na liniji menze.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Studentski zbor Dubrovnik (@szdu_unidu)

FOTO: PIXABAY