LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Darivanje uzoraka za tipizaciju

Studenti međimurskog Sveučilišta pokreću akciju ''Hrvatska volontira''

Studenti Međimurskog veleučilišta pozivaju sve svoje sugrađane na sudjelovanje u akciji darivanja koštanog tkiva.

Studenti Međimurskog veleučilišta pozivaju sve svoje sugrađane na sudjelovanje u akciji darivanja koštanog tkiva.

2006. godine novinarka Ana Rukavina je rekla „Želim život“. Njezinu misiju nastavlja Zaklada Ana Rukavina, ali i nekolicina studenata Međimurskog sveučilišta.

Oni su u suradnji s Volonterskim uredom Međimurje odlučili pokrenuti akciju „Hrvatska volontira“ kojom pozivaju sve građane da se odazovu darivanju uzoraka za tipizaciju kako bi se upisali u registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži i tako nekome spasili život.

Akcija će se održati sutra, 21.svibnja 2014. godine u zgradi Međimurskog sveučilišta od 11 do 13 sati. Darivateljem može postati svaka zdrava punoljetna osoba. Koštana se srž kod dobrovoljnih darivatelja uzima samo jednom, a do njega se dolazi davanjem krvi. Podatke svih sudionika akcije imat će samo Centar za tipizaciju tkiva u Zagrebu, a sve ostale ustanove, koje su dio akcije, vodit će ih pod šifrom.

Stoga svi oni koji žele pomoći i nekome spasiti život pozvani su na sudjelovanje sutra. Sve dodatne informacije mogu se pronaći na stranicama veleučilišta ili VUM-a (Volonterskog ureda Međimurja).

FOTO: ZAKLADA-ANA-RUKAVINA.HR