LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Medicinski fakultet u Rijeci

Studenti medicine iz Hrvatske i susjednih zemalja uče o hitnoj medicini od najboljih riječkih stručnjaka

Kongres hitne medicine nakon 3 godine opet je u punom sastavu.

Kongres hitne medicine nakon 3 godine opet je u punom sastavu.

Kongres hitne medicine studentski je projekt udruge FOSS MEDRI, koja djeluje na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Po prvi put nakon 3 godine studenti medicine okupili su se uživo kako bi podigli svijest o važnosti hitne medicine te pružili studentima platformu za raspravu i razmjenu ideja i znanja s kolegama, mentorima i edukatorima. Sudionici su mogli saznati štošta na zanimljivim predavanjima i praktičnim radionicama s temama: trauma pregled, FAST ultrazvuk, klinički scenariji, kirurško šivanje te imobilizacija s vakuum madracem i dugom daskom. Osim toga, sami studenti predstavljaju svoje osobne radove na temu hitnog zbrinjavanja, u obliku postera, prezentacija i prikaza slučajeva.

 

Kongres se održao na Medicinskom fakultetu u Rijeci od 25. do 27. 3. Uz čak 120 sudionika – studenata medicine u provedbi kongresa sudjeluje 16 predavača i voditelja radionica, stručnjaka u hitnoj medicini, što Kongres hitne medicine čini jednim od najvećih studentskih projekata na riječkom Medicinskom fakultetu.

– Vrlo smo sretni što se napokon možemo svi vidjeti uživo. Mislimo da je iznimno važno dati studentima medicine i teorijsko i praktično znanje iz područja hitne medicine, obzirom da se s ovim područjem medicine susreću odmah po završetku fakulteta. Organizacija ovakvog projekta izuzetno je zahtjevna, no zajedničkim snagama kolega sa svih godina studija uspjeli smo realizirati još jedan u nizu Kongresa hitne medicine. – rekla je Marija Prekodravac, predsjednica Kongresa hitne medicine.

Iza ovih mladih perspektivnih studenata medicine opet su stali Zavod za hitnu medicinu Primorsko goranske županije te Objedinjeni hitni bolnički prijem KBC-a Rijeka.

– Zavod za hitnu medicinu PGŽ partner je Kongresa još od 1. godine, kad smo ga prepoznali kao vrlo koristan projekt koji propagira hitnu medicinu kao važnu granu medicine. Od početka sam znao da ovaj projekt ima budućnost, jer sam uvidio koliko volje, entuzijazma i elana imaju ovi mladi ljudi. Jako sam zadovoljan što podupiremo već 6. Kongres hitne medicine i svakako to planiramo raditi i u budućnosti. – rekao je Davor Vukobrat, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu PGŽ

FOTO: PRESS