LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Studenti iz Londona i Nagoje odlučili upisati fakultet u Hrvatskoj

Sofia, koja dolazi iz Nagoje, je hrvatsko-japanskih korijena, a Maxim s rodio i školovao u Londonu, ali korijeni mu također sežu iz Hrvatske.

Sofia, koja dolazi iz Nagoje, je hrvatsko-japanskih korijena, a Maxim s rodio i školovao u Londonu, ali korijeni mu također sežu iz Hrvatske.

Pulski Odsjek za anglistiku Filozofskoga fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile ove akademske godine dobio je i brucoše iz Londona i Nagoje. Maxim Noah Francis Stepinac iz Londona i Sofia Kuwahara iz Nagoje upisali su dvopredmetni prijediplomski studij u Puli.
 


VEZANO: Kako je dužina putovanja do fakulteta ili posla povezana s depresijom?


 

Što ih je dovelo baš u Pulu?


Maxima je u Pulu dovela ljubav prema našoj obali i povijesti. To je također jedan od razloga zbog kojih mu je drugi predmet Povijest. Sofia studira Anglistiku i Arheologiju, a Pula je zavičaj njene majke. Osim toga, želi se zbližiti s bakom i djedom u Raklju i bolje upoznati Istru i Hrvatsku.

Sofia, koja dolazi iz Nagoje, je hrvatsko-japanskih korijena, a Maxim se rodio i školovao u Londonu, ali korijeni mu također sežu iz Hrvatske.
 

„Dokaz je to kako Filozofski fakultet Sveučilišta Jurja Dobrile postupno počinje privlačiti studente iz inozemstva koji se odlučuju provesti cijeli studij u Puli“, kazala je profesorica engleskog jezika Renata Šamo za Glas Istre.

FOTO: FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA