LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tradicionalne indonezijske igre

Studenti iz Indonezije pozivaju na proslavu BATIK DANA!

Batik dan je indonezijski kulturni dan, kojim se obilježava godišnjica kada je UNESCO priznao batik kao remek-djelo usmene i nematerijalne baštine čovječanstva.

Batik dan je indonezijski kulturni dan, kojim se obilježava godišnjica kada je UNESCO priznao batik kao remek-djelo usmene i nematerijalne baštine čovječanstva.

Studenti iz Indonezije, koji su gosti Sveučilišta u Zagrebu u sklopu IISMA programa, odlučili su predstaviti tradicionalne indonezijske sportske vještine te pozvali ostale studente da skupa proslave BATIK DAN.
 

Što je BATIK DAN?


Batik dan je indonezijski kulturni dan kojim se obilježava godišnjica kada je UNESCO priznao batik kao remek-djelo usmene i nematerijalne baštine čovječanstva.

Tehnike, simbolika i kultura koja okružuje ručno bojanu pamučnu i svilenu odjeću poznatu kao indonezijski batik prožimaju živote Indonežana od početka do kraja: dojenčad se nosi u batiku ukrašenom simbolima koji djetetu donose sreću, a mrtvi su obavijeni u pogrebni batik, prema UNESCO-u.
 

Mjesto i vrijeme događaja


Predstavljanje će se održati u subotu, 21. listopada, u 14 sati u Studentskom domu Cvjetno naselje.

Živopisne boje i bogata tradicija Indonezije obilježit će dan indonezijskih tradicionalnih igara, koje podsjećaju na proslavu koja se odvija na Dan neovisnosti Indonezije, 17. kolovoza.

Broj mjesta na ovom događaju ograničen je. Ako želite sudjelovati u događaju pod nazivom Indonesian Game Day, prijavite se preko poveznice.

Nakon što se prijavite, bit će vam poslana ekskluzivna pozivnica na vašu e-mail adresu koja potvrđuje vaše mjesto na događaju. Neki sudionici će se kući vratiti i s raznim indonezijskim grickalicama te nagradama.

 

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA