LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Otvoreno srce HKS-a

Studenti HKS-a prikupljaju donacije za Otvoreni ormar

Donacije će se prikupljati u prizemlju glavne sveučilišne zgrade u ponedjeljak, 1. travnja, i utorak, 2. travnja, od 9:00 do 13:00.

Donacije će se prikupljati u prizemlju glavne sveučilišne zgrade u ponedjeljak, 1. travnja, i utorak, 2. travnja, od 9:00 do 13:00.

Studenti druge godine preddiplomskog studija komunikologije Hrvatskog katoličkog sveučilišta u suradnji s Volonterskom skupinom HKS-a pokreću humanitarnu akciju prikupljanja odjeće i obuće za nedavno zapaljeni Otvoreni ormar. Donacije će se prikupljati u prizemlju glavne sveučilišne zgrade u ponedjeljak, 1. travnja, i utorak, 2. travnja, od 9:00 do 13:00.

Podsjetimo, Otvoreni ormar inicijativa je u okrilju koje je u Martićevoj ulici, pokraj kafića Bolero, osigurano mjesto na kojem ljudi mogu ostaviti odjeću i obuću koja im nije potrebna, a potom je mogu uzeti oni kojima je najpotrebnija. U noći s 27. na 28. ožujka nepoznati je počinitelj ormar zapalio te je izgorjela sva odjeća koja se u njemu našla.

Ubrzo su se građani okupili i obnovili ormar te opet donijeli nešto odjeće i obuće, a akciji obnove ormara odlučili su se pridružiti i HKS-ovci koji sve pozivaju da im se pridruže:

– Jeste li znali da u Zagrebu postoji Otvoreni ormar? Mjesto na kojem možemo ostaviti nepotrebnu odjeću i obuću onima kojima će novi komad izmamiti osmijeh na lice. Osmijeh je u četvrtak naglo pretvoren u tugu i nevjericu. Netko je zapalio i uništio svu odjeću i obuću te kompletnu infrastrukturu ormara. Najbolji odgovor na divljaštvo je dobrota, zato pozivamo sve studente Hrvatskog katoličkog sveučilišta da odjeću i obuću u kojoj zasigurno više neće zasjati donesu na Sveučilište i doniraju je (ponesite samo ono u čemu bi i netko drugi mogao zasjati) – kaže Mato Papac, idejni začetnik inicijative.

FOTO: FACEBOOK