LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Državna matura 

Studenti farmacije organiziraju besplatne pripreme za maturu iz kemije!

Studenti Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci kroz projekt Zajedno do mature žele pomoći budućim kolegama.

Studenti Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci kroz projekt Zajedno do mature žele pomoći budućim kolegama.

Stres oko priprema za državnu maturu gotovo je neizbježan, a pohađanje priprema nije jeftino. Ipak, uz pomoć starijih, iskusnih kolega zasigurno je lakše prebroditi to razdoblje. To su prepoznali studenti Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci koji su pokrenuli projekt Zajedno do mature, piše Novi list.
 


VEZANO: Besplatne pripreme za državnu maturu


 

Jednaka prilika za sve maturante


U sklopu volonterskog projekta organiziraju sasvim besplatne pripreme za maturu iz kemije. Projekt su pokrenuli studenti treće godine studija farmacije, a voditelj projekta je Lorenzo Vujanić koji naglašava problem visoke cijene priprema za maturu.
 

„Projekt ,,Zajedno do mature”, proizašao je iz želje omogućavanja jednake prilike svim maturantima kako bi na maturi ostvarili što bolje rezultate i upisali željene fakultete. Projekt je započeo prošle godine, a trenutno okupljamo tridesetak studenata volontera sa svih smjerova od prve do treće godine studija, jer njima su još uvijek ispiti iz državne mature bliski.“ – rekao je za Novi list.


Kemijski eksperiment, FOTO: Canva, Ilustracija
 

Broj polaznika je ograničen

 

VEZANO: Kako se uspješno pripremiti za najteži izborni predmet na maturi?



Besplatne pripreme za maturu traju 40 nastavnih sati te se održavaju subotom na Medicinskom fakultetu u Rijeci – broj polaznika je ograničen na 50, a same pripreme trebale bi početi 9. ožujka 2024. godine.
 

Probni ispit državne mature


Najveći broj studenata koji će volontirati na pripremama je sa studija Farmacije, s obzirom na to da se najviše susreću s kemijom kroz studij, a same pripreme će trajati četiri nastavna sata. Maturanti će imati priliku pisati probni ispit državne mature iz tog predmeta.

Svi zainteresirani mogu poslati prijavu na email: zajedno.do.mature.medri@gmail.com.
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA